Cibuli po oloupání nakrájíme na drobné kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme.
Na třetině rozpáleného tuku osmažíme polovinu dávky cibule dozlatova, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou opečeme, přidáme rajčatový protlak, sůl, podlijeme vodou nebo vývarem ze zvěřiny a dusíme doměkka.
Na druhé třetině tuku orestujeme cibuli, až je tmavá, přidáme na kostky nakrájené maso ze zvěřiny a restujeme, dokud maso nepustí vlastní šťávu, kterou necháme vydusit na tuk. Zaprášíme mletou paprikou a podlijeme červeným vínem, přidáme koření na zvěřinu a dusíme doměkka. Maso podléváme.
Když je maso skoro hotové, přidáme lesní ovoce, rybízový džem a dodusíme doměkka.
Hotový zeleninový základ rozmixujeme dohladka a zamícháme do masového základu. Podle potřeby vmícháme hladkou mouku na zahuštění. Zvěřinový hrnec necháme společně převařit.
Zvěřinový hrnec podáváme třeba s čerstvým chlebem.