Zvěřinový guláš je velmi oblíbený pro svou zvláštní vůni a chuť.
Hodnocení
2.9
/ 5 (67x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
50 g
slanina
sůl
2 lžíce
tuk
3 ks
cibule
2 ks
mrkev
5 kuliček
jalovec
6 kuliček
celý pepř
0.2 l
kysaná smetana
2 lžíce
hladká mouka
2 ks
okurky kyselé
1 kg
zvěřina
Postup přípravy
Na pánvi vyškvaříme na nudličky pokrájenou slaninu, přidáme tuk a na kousky pokrájené maso, které ze všech stran opečeme. Potom přidáme drobně nakrájenou cibuli a mrkev, krátce osmahneme a podlijeme horkou vodou.
Přidáme koření, sůl, guláš přiklopíme a pod pokličkou dusíme přibližně hodinu. Ke konci přilijeme mouku rozkvedlanou v kysané smetaně, přidáme na kostičky nakrájené okurky a povaříme.
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.