Zvěřinová terina se srnčím masem se slaninou

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 1628x
Recept na přípravu zvěřinové teriny se srnčím masem se slaninou, divokými bylinkami a pistáciemi, podávaná s karamelizovanou cibulí, okurkou a domácím chlebem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Přes noc marinujeme srnčí maso s bylinkami a červeným vínem. Druhý den si usmažíme cibuli na sádle se slaninou a vhodíme usušené srnčí maso, zprudka orestujeme, zmírníme teplotu a přidáme marinádu i s bylinkami. Dusíme do úplného změknutí, případně podléváme červeným vínem.

Vychladlé maso rozeberme na vlákna a přidáme pistácie, tymián a sádlo, promícháme a případně dochutíme muškátovým oříškem, černým pepřem a solí. Nádobu na terinu si vyložíme potravinářskou fólií, slaninou a přidáme směs, kterou překryjeme slaninou a fólii.

Zvěřinovou terinu dáme do vodní lázně do trouby a pečeme cca 2 hodiny na 95 °C.

Alakarte-cz autor receptu:

Zvěřinová terina se srnčím masem se slaninou

Počet přidaných receptů: 169

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zvěřinová terina se srnčím masem se slaninou

Přidat příspěvek k receptu Zvěřinová terina se srnčím masem se slaninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept