reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zvěřinová terina se srnčím masem se slaninou

Recept na přípravu zvěřinové teriny se srnčím masem se slaninou, divokými bylinkami a pistáciemi, podávaná s karamelizovanou cibulí, okurkou a domácím chlebem.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×
Uvařil/a jsem recept

Ingredience

Postup přípravy

Přes noc marinujeme srnčí maso s bylinkami a červeným vínem. Druhý den si usmažíme cibuli na sádle se slaninou a vhodíme usušené srnčí maso, zprudka orestujeme, zmírníme teplotu a přidáme marinádu i s bylinkami. Dusíme do úplného změknutí, případně podléváme červeným vínem.

Vychladlé maso rozeberme na vlákna a přidáme pistácie, tymián a sádlo, promícháme a případně dochutíme muškátovým oříškem, černým pepřem a solí. Nádobu na terinu si vyložíme potravinářskou fólií, slaninou a přidáme směs, kterou překryjeme slaninou a fólii.

Zvěřinovou terinu dáme do vodní lázně do trouby a pečeme cca 2 hodiny na 95 °C.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Zvěřinová terina se srnčím masem se slaninou