Čerstvé vejce nejprve rozbijeme do šálku. Do kastrolu dáme vařit vodu a přidáme do ní ocet. Do hlubší naběračky nabereme trochu horké vody. Rozbité vejce necháme opatrně sklouznout do naběračky s vodou.
Naběračku s vejcem opatrně ponoříme do vroucí octové vody. Asi po jedné minutě vejce lžící vybereme z naběračky do vody a necháme vařit další 2 až 3 minuty. Vejce vybereme z vody děrovanou naběračkou a necháme dobře okapat.
Šalotku nakrájíme na jemno a na malém množství oleje orestujeme dozlatova, přidáme špenátové listy a krátce prohřejeme. Medvědí česnek nakrájíme nožem na jemno, vložíme do mixéru, zalijeme olivovým olejem a dohladka rozmixujeme. Připravený medvědí česnek vydrží v chladničce v uzavřené skleněné nádobě i 3 měsíce.
Na talíř uložíme lístky čerstvého medvědího česneku, na ně dva kusy kukuřičných Racio Cornies s medvědím česnekem, položíme teplý špenát, ztracené vejce a vše pokapeme pestem z medvědího česneku.
Ztracené vejce na špenátových listech a cornies ihned podáváme jako neodolatelnou pochoutku.