reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žralok v marinádě

Recept na žraloka v bylinkové marinádě.


  • 4,0

    29×

    4 29
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Porce žraloka omyjeme a naložíme na 4 hodiny do mléka, odbouráme tak případnou nahořklou chuť.

Žraloka mírně osolíme.

Připravíme si marinádu. Z půlky citronu vymačkáme šťávu a promícháme ji s nasekanou petrželkou, oreganem, bazalkou, rozpuštěným máslem a sójovou omáčkou.

Porce žraloka potřeme z obou stran marinádou a necháme odležet 2 hodiny.

Pánev rozpálíme a marinovaného žraloka osmahneme z obou stran. Často obracíme, maso je měkkoučké a připravené ke konzumaci za 10 minut.

Žraloka v marinádě podáváme s bramborovou přílohou, hodí se hranolky, krokety, pečené brambory apod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žralok v marinádě

    Celkový počet komentářů: 1

    • z0mbi
      z0mbi

      Vynikající

      I bez petrželky a čerstvého oregana (pouze sušené) vynikájící! Na pánvi sem to měl hotové opravdu za cca 10 minut. A dělal jsem to na ní na té marinádě. Čerstvá bazalka masíčko provoněla naprosto úžasně a výpekem, co zůstal na pánvi, jsem si ochutil vařené brambory. Prostě delikatesa!

      06.09.2011 23:23:33

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Žralok v marinádě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.