reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Znojemská omáčka

Chutná znojemská omáčka, kterou můžeme podávat s knedlíkem, rýží i těstovinami.


  • 4,3

    236×

    4,3 236
  • 45 min

  • 18×

Postup přípravy

Nejprve orestujeme jemně nakrájenou cibuli, potom přidáme drcený kmín, maso na kostičky a orestujeme. Trošku osolíme, přidáme sladkou papriku (nemusí být) a maso podlijeme vodou.

Do základu omáčky přidáme půlku masoxu (nebo vývar) a nalisovaný česnek. Základ omáčky vaříme v tlakovém hrnci asi 20 minut do měkka.

Po uvaření přidáme nakrájené nebo na hrubo nastrouhané okurky, které necháme v omáčce chvilku vařit. Omáčku nakonec ještě zahustíme.

Znojemskou omáčku podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Znojemská omáčka

    Celkový počet komentářů: 34
    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Znojemská omáčka

      Částečně žijí ve Vietnamu a tam je hovězí maso zakladem kuchyně. Bez něho já nejsem člověk.

      22.02.2019 07:38:50

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Znojemská omáčka

      Částečně žijí ve Vietnamu a tam je hovězí maso zakladem kuchyně. Bez něho já nejsem člověk.

      22.02.2019 07:37:02

    • johnyindy
      johnyindy

      Každý z nas ma svůj osvědčený recept..ale neřekl bych že je toto dokonalý recept.jak tu někdo píše.� . Já maso nejdřív v kastrolu na tuku necham zatáhnout.maso vyndám a na zbylém tuku restuju cibulku dohněda..maso vrátím a je už na kazdrm jaký ma chutě. Okurku zásadně do omáčky nestrouhám.ale na špeku zvlášť restuju..pak teprve do omáčky přidám.

      08.10.2017 14:03:40


    • Bobicca
      Bobicca

      Chudá verze

      Super občas dělám chudou verzi místo masa dám parky se jinak super

      03.10.2017 21:46:55

    • Ronyx
      Ronyx

      Komentář k receptu Znojemská omáčka

      Ta hořčice je v receptu psaná proč? Nějak se v popisu na ni zapomnělo,nebo se to dává jako příloha k těm knedlíkům? :D

      07.06.2017 11:01:34

    • Blanchete
      Blanchete

      Znojemská omáčka

      Koukám, že je tu každý bohatý, že si může dovolit hovězí maso. Navíc, ne každému chutná. ;-)

      29.11.2016 09:49:28

    Nalezeno receptů: 34
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Znojemská omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.