Nenáročný recept na tradiční znojemskou omáčku s kousky okurek a uvařených vajec.
omáčka | |
---|---|
20 dkg | slanina |
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
1 kostka | Masox |
2 lžíce | hořčice plnotučná |
600 g | vepřová plec |
6 ks | okurky kyselé |
podle potřeby | |
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Velkou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky a okurku na kousky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji společně s nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá, přidáme osolené a opepřené na kousky nakrájené maso. Kupuji například vepřové kostky na guláš. Když se maso zatáhne, přidáme lžíci plnotučné hořčice, zalijeme 1 litrem vařící vody, přihodíme kostku masoxu a necháme zvolna dusit. Když máme maso téměř měkké, přidáme do omáčky nakrájené okurky, ještě jednu lžíci hořčice, nakrájená uvařená vejce, dále můžeme přidat i nálev z okurek a potom necháme maso dodusit doměkka. Znojemskou omáčku zahustíme tmavou jíškou a necháme 10 minut probublat. Znojemskou jednoduchou omáčku podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Vaříme z hovězího: Recept na španělského ptáčka krok za krokem
Plátek hovězího plněný vejcem, okurkou, slaninou a párkem. Kdo by neznal klasického španělského ptáčka. Příprava je trochu zdlouhavější, ale ne tak náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaříme krok za krokem.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
autor Robert Pátek
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena