reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žloutkové věnečky s krémem

Postup je jednoduchý a hotové věnečky jsou velmi chutné.


  • 4,3

    32×

    4,3 32
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mléko s máslem a solí přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Přidáme mouku a mícháme, dokud se nelepí na stěny hrnku. Nenecháme vystydnout a pak vmícháme vejce jedno po druhém.

Cukrářským sáčkem stříkáme na vymazaný plech věnečky a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení troubu neotvíráme.

Během pečení si připravíme krém. Z mléka a prášku svaříme pudink. Po vychladnutí přidáme máslo, které jsme vyšlehali s cukrem, přimícháme i rum.

Upečené žloutkové věnečky rozkrojíme a plníme krémem. Nakonec posypeme cukrem a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žloutkové věnečky s krémem

    Celkový počet komentářů: 8
    • anna
      anna

      žloutkové věnečky

      věnečky jsou opravdu dobré,krém nemám udělaný.Vždy jak dělám krém s pudinkem,tak se mi srazí,prosím o radu,kde dělám chybu.

      14.10.2011 08:18:23

      • Blanka2
        Blanka2

        Re: žloutkové věnečky

        Srazí-li se Vám krém, stačí když si vezmete fén na vlasy a vháníte teplý vzduch do krému a stále šleháte. Krém se spojí, mám vyskoušeno.
        Nyní dávám do vyšší nádoby /1lit. odměrka/ část cukru, část másla, část pudinku zchladlého a to ještě 1x opakuji a šlehám ručním šlehačem. Do cukru přidám malinko rumové tresti /1 klobouček/. Nyní se mi již žádný krém nesrazil.

        03.02.2013 15:06:41

      • Iva
        Iva

        Re: žloutkové věnečky

        Dobrý den,

        pudinkový krém dělám obecně tak, že nejdřív našlehám máslo / Heru s cukrem, postupně přidávám rum, kávu, nebo jiné tekuté příchuti, nebo kakao, které by mohlo dělat v hotovém krému už s pudinkem hrudky; dobře našlehám, až se vše spojí, a pak teprve přidávám po částech tuhý pudink, který jsem nechala vychladnout bez míchání. Nakonec lze přidat třeba do vanilkového kokos a máme kokosový, nebo strouhané ořechy či mandle.
        Podstatné také je, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu!!!
        Pokud je něco výrazně studenější, srazí se to, pokud přidáme další máslo až po zamíchání pudinku, taky se to srazí. Pokud přidáme tekuté příchuti až nakonec, může se to srazit.

        Přeji Vám, ať se daří a pěkný den,
        Iva

        12.04.2013 10:43:09


    • Martiny
      Martiny

      Re: janamama

      když dělam věnečky tak mi připadá že je těsto tekuté chtěla jsem se zeptat jestly todle těsto je spíš tužší nebo jestly se vám roztéka trochu ale jak vypadá konečnej výsledek vždy se vám povede asi to těsto mám nechat v lednici odpočinout po vmíchání vajíček nebo už opravdu nevim

      06.06.2009 17:09:07

    • pajula276
      pajula276

      jsou skvělé. Rozkrajuji je ještě teplé,tolik to nedrobí. A jelikož jsme šlehačková rodina, na krém stříkám ještě šlehačku.

      27.05.2009 16:12:06

    • Lucie
      Lucie

      jenom dotaz: NENECHÁME nebo NECHÁME vystydnout? díky, Lucie

      04.02.2009 17:57:43

      • Marta
        Marta

        Re: věnečky

        těsto před vmícháním vajec necháme vystydnout, jinak se vejce srazí. A místo pudinku jako základ krému dělám krupicovou kaši, kterou nechám za občasného míchání zchladnout a pak ji vmíchám do másla utřeného s cukrem, ochutím lžicí rumu. Krém má pak lepší strukturu.

        05.06.2011 19:26:14

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Žloutkové věnečky s krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.