reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Listové těsto rozpůlíme na 2 části, z každé vyválíme placku velikosti plechu a dáme péct podle návodu. Pak je necháme vychladnout.



Připravíme si krém. V mléce uvaříme pudink se žloutky. Směs necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a pomalu do něj vmícháme pudink. Ten ale musí být opravdu studený, jinak se krém srazí. Podle chuti můžeme přidat rum.



Jednu placku upečeného listového těsta potřeme krémem a druhou na ni přiklopíme, necháme uležet 12 - 24 hodin lednici.



Před podáním moučník posypeme moučkovým cukrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Žloutkové řezy z listového těsta

Celkový počet komentářů: 12
  • Klárka
    Klárka

    Ahojky. Tak jsem včera vyzkoušela a nemá chybu. Krém jsem dělala z dvojitého množství. Měla jsem obavy z toho vaření žloutků,ale povedl se,ještě jsem udělala polevu z mouč. cukru a citronu,rodina se oblizovala až za ušima :-) Super recepík

    22.03.2013 21:26:44

  • zdenci (tecka) z
    zdenci (tecka) z

    žloutkové řezy

    ahojííík tak sem je zkoušela, je to rychlé výborné rodina se vrhla na plech a jen tak tak sem kousek ochutnala :-))))

    11.03.2013 21:48:22

  • Ondřej T.
    Ondřej T.

    Přiznám se, že žloutkové řezy mám raději tak, jak se prodávají v cukrárně. Tzn. stejně jak píše " janyna 08.08.2006 08:58:54".(marmeláda eventuelně i dovnitř a navrch citronovo-cukrová poleva). Takhle mi to přijde takové ... neúplné.

    03.11.2012 14:10:42

    • pulidu
      pulidu

      Mě zase na tomto receptu chutná, že tam žádná marmeláda není. Jak tu tak v dortech mi přijde jako když je dortík chycený, nakyslý. Každý máme jinou chuť.

      23.03.2013 19:27:22

  • deidara-senpai (čany)
    deidara-senpai (čany)

    výborné!!!

    snad jsem nic tak dobrého v životě nejedla...skvělé

    09.08.2012 12:50:25

  • aparak
    aparak

    listové řezy

    Včera jsem vyzkoušela recept.Pláty jsem namazala džemem (černý rybíz) pak vanilkovým krémem , celkem tři vrstvy. Dala do skleněné misky s víkem a pak do ledničky. Jsme dva a dnes už nic v misce není. Doporučuji upéci :) A

    19.06.2012 15:51:47

  • Terca
    Terca

    V mléce uvaříme pudink se žloutky.....jak?....nejde o provokaci :-) jen s timhle zacinam a potrebuju poradit diky moc

    14.07.2010 19:53:21

    • janatka
      janatka

      rozmíchat v mléce i pudink a vařit do zhoustnutí.Je dobré ještě přidat na krém ovoce podle toho jaké máme doma. Je to vynikající.Jinak nám tento moučník moc chutná děláme dost často máme rádi listové těsto.

      17.08.2010 21:18:42

  • Zdeberuska
    Zdeberuska

    Pudink v krému

    Dobrý den, napadá mě, zda to jde vytvořit i z pudinku bez vaření od Otkera.Nezkoušel to už někdo?

    01.05.2010 18:07:50

  • Princeznicka
    Princeznicka

    Re: Žloutkové řezy z listového těsta

    Včera jsem tento recept zkoušela am usím říct,že kupované řezy nejsou ani zdaleka tak výborné jako tyto...přítel se až za ušima olizoval.. =)

    03.01.2009 15:57:55

Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Žloutkové řezy z listového těsta

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.