reklama
hledat uživatel
       

Zlaté škvarky

Recept na dokonale dozlatova vyškvařené škvarky.


  • 2,6

    2,6 5
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

3780 kJ / 902,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 731 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Postup přípravy

Sádlo nakrájíme na kostky 3 x 3 cm, nebo jak kdo chce.

Kostky sádla vložíme do hrnce, přilijeme mléko a dáme vařit. Necháme sádlo rozpálit a pak stáhneme vařič na třetinu. Vaříme za stálého míchání, dokud nám škvarky nezezlátnou a zmenší se minimálně o polovinu. Nakonec škvarky přecedíme a osolíme. Sádlo slijeme do sklenic a necháme zcela vychladnout. Škvarky a sádlo uchováváme v lednici.

Zlaté škvarky jsou nejlepší s čerstvým chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zlaté škvarky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Venom
      Venom

      Komentář k receptu Zlaté škvarky

      Mléko se do sádla nelije! To se přidává až do zcezených škvarků, které spolu s ním osmahnem aby měly zlatavou barvu. Pod sádlo se dává trocha vody, přikryje se poklicí a na mírném ohni se nechá vysmahnou, nemusí se stále míchat, až ke konci se poklice sundá a hlídá se, kdy je ta pravá chvíle na odstavení.

      19.09.2013 18:22:26


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Zlaté škvarky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.