reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zlaté české buchty

Trošku mísení a hnětení a zlaté honzíkovy buchty můžeme dát do trouby.


  • 4,4

    58×

    4,3 58
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

V polovině vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

Do mísy nasypeme mouku a sůl. Do středu vyhloubíme důlek a nalijeme vzešlý kvásek. Přidáme zbylé vlažné mléko, cukr i žloutek. Vše opatrně promícháme a hněteme vařečkou asi 5 minut. Jako poslední přilijeme rozpuštěné máslo a zaděláme hladké a vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 30 - 40 minut kynout.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 1 cm silný. Plát těsta nakrájíme na čtverce asi 9 x 9 cm a do středu každého dáme vrchovatou lžíci naplně (tvarohová, maková, pudinková, čokoládová, marmeládová, povidlová - podle vlastní chuti). Okraje potřeme bílkem rozšlehaným se 2 lžícemi vody a složíme rohy (jako psaníčko), aby náplň nebyla nikde vidět. Buchty zakulatíme, potřeme je po stranách rozpuštěným máslem a naskládáme do vymazaného pekáčku. Necháme je ještě asi 10 minut kynout.

Pak zlaté české buchty potřeme na povrchu zbylým bílkem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut dozlatova. Hotové české buchty necháme mírně vychladnout a před podáváním na stůl je pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zlaté české buchty

    Celkový počet komentářů: 4
    • Františe Dobrota
      Františe Dobrota

      Perfektní !!

      27.05.2012 14:13:08

    • iveta
      iveta

      Buchty jsem dělala a povedly se,poměr ingrediencí je naprosto ideální

      08.01.2012 07:22:18

    • .Renča.
      .Renča.

      Vyzkoušela jste? Pokud porovnáte podobné recepty, vždy je na půl kila mouky jen čtvrt litu vody. Recept je v pořádku a je již několikrát udělán.

      07.12.2011 17:58:56


    • Lucia
      Lucia

      Zlý recept

      Recept je zlý. Chýba tam este neaka tekutina, nakolko na 500 g muky je 250 ml mlieka strašne málo. Cesto je nespracovatelne.

      06.12.2011 13:06:36


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Zlaté české buchty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.