reklama
hledat uživatel
       

Zlatá zmrzlina

Smažená zmrzlina? Není to hloupost, ale dokonalé spojení křupavosti, kokosu a zmrzliny.


  • 3,7

    15×

    3,6 15
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Postup přípravy

Nejdříve budeme potřebovat zmrzlinu, kterou bychom měli dát tak 3 hodiny před začátkem z mrazáku do lednice, aby se nám s ní lépe pracovalo. Ze zmrzliny si uděláme kuličky, velikost je pouze na nás. Po vytvarování dokonalých kuliček je dáme do mrazáku zmrznout.

Rozklepneme si vejce a promícháme je se 2 lžícemi mléka (mléko přidávám proto, aby vejce lépe držela na obalovaném produktu), ve kterém vykoupeme zmrzlé kuličky. Kuličky vykoupané ve vajíčku obalíme ve strouhaném kokosu a dáme znovu zmrznout. Tento postup zopakujeme ještě 2 - 3krát. Bohužel nemohu udat přesnou dobu mrznutí, protože záleží na více faktorech: jak mrazí mrazák, jak dlouho máte kuličky venku, jakou máte teplotu v místnosti, atd.

Během posledního mrznutí kuliček připravíme friťák a pořádně v něm rozpálíme olej. Zmrzlinové kuličky si vyndáme a vkládáme do friťáku, ve kterém smažíme do zezlátnutí. Vyjmeme, necháme okapat olej.

Zlatou zmrzlinu ihned podáváme. Každému dáme na talířek 2 kuličky, které přelijeme horkou malinovou omáčkou a ozdobíme domácí šlehačkou (obojí najdete v mých receptech). Díky této závěrečné úpravě je nejlepší používat vanilkovou zmrzlinu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zlatá zmrzlina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.