reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Zlatá slepičí polévka - Goldene joich - židovský penicilín

Celkový počet komentářů: 9
  • Zdeněk
    Zdeněk

    ještě co je táhnout poléku

    to musí dělat jen blum, pak dlouho nic a zase blum, nesmí být cítit a ne jak ten BLB v prostřeno vařil vývar ,že mu skákala na plotně polívka i s kastrolem

    30.03.2019 18:02:24

  • Zdeněk
    Zdeněk

    slepičí polévka

    je opravdu zlatá a čirá, kleslou bílkovinu sněste!

    30.03.2019 17:43:07

  • Zdeněk
    Zdeněk

    slepičí polévka

    táhnu ji při 120 st. v troubě, dám studenou slepici a studenou vodu, a až slepice nepéruje je polévka hotová, přilévám studenou vodu, která polévku čistí! pěna se srazí a klesne ke dnu = jsou to cenné bílkoviny!pak jen osolím a je hotovo, žádnou zeleninu nedávám, je to opravdu slepičí polévka!!!

    30.03.2019 17:37:27

  • skorice.vanilka
    skorice.vanilka

    Zlatá slepičí polévka

    Nikdy mě nenapadlo, dávat vařit zmrazené maso. Alespoň jsem si myslela, že by zůstalo tvrdé. Tak to alespoň u pečení obvykle dopadne. Při pomalém vaření to, zdá se, dopadne jinak, slepice se i pomaličku rozmrazí. A svatá pravda je, že slepičí polévka z domácí slepice je jiná nežli z kuřete, nota bene z kuřete z marketu.
    A pak pěkně slepici na paprice - nejoblíbenější jídlo mého dětství.

    08.02.2016 11:42:42

    • Libchen
      Libchen

      Re: Zlatá slepičí polévka

      ahoj @skorice vanilka, túto metodu používam podľa židovského šéfkuchára už 6 rokov, kedy ma to naučil, hoci klasickým spôsobom som mala pekný čistý vývar, avšak nikdy predtým som nemala tak nádherný priezračný priehľadný zlatý vývar, ako pri tejto metode bez zbierania peny a všetko naraz hotové. táto metoda sa už dnes používa vo svete ako tzv. spomalený var, na tomto princípe sú založené tzv. pomalé hrnce, známe už aj u nás, dokonca sa v nich vo svete varí zo zmrznutej sliepky polievka i veľa iných jedál. Súhlasím, z takto uvarenej sliepky sa dajú pripraviť celé slepačie hody, i tvoja obľúbená sliepka na papriike.
      dakujem za milý a pekný komentár a vyskúšaj, uvidíš, že potom budeš variť aj ty týmto spôsobom. ak áno, prosím, daj mi vedieť.

      08.02.2016 12:56:24

  • Libchen
    Libchen

    Komentář k receptu Zlatá slepičí polévka - Goldene joich - židovský penicilín

    ahoj @Jordan, tak by to bolo pri klasickom spôsobe varenia, nie pri tomto spôsobe, kde začínaš variť so zmrznutou sliepkou v studenej vode a s kockami ľadu navyše, čím sa dĺžka varu a var samotný sa celkovo značne spomalí i predĺži.
    nie, nerozvarí sa zelenina, netreba ju odobrať skôr.
    toto je iný princíp varenia. v novom slova zmysle tzv. spomalený var, vo svete už dávno známy.
    najlepšie sa o tom presvedčíš, ak to vyskúšaš týmto spôsobom, ako to už mnohí vyskúšali s úspechom.
    dakujem za otázku, neboj sa toho, spokojne vyskúšaj!

    07.02.2016 12:56:26

  • Jordan
    Jordan

    Když se vaří vše dohromady a slepice má být v 1.fázi poloměkká, jak může být zelenina al dente, vždyť se uvaří doměkka mnohem rychleji než maso. Nerozvaří se? Nemá se odebrat dříve?

    07.02.2016 11:24:43

  • Jarka-P
    Jarka-P

    výborná polévka

    Vyzkoušela jsem tento recept a není co dodat. Výborný, .. slepici prostě kuřetem nenahradíš... doporučuji :-)) prima ...

    31.12.2015 18:05:59

    • Libchen
      Libchen

      Re: výborná polévka

      Ahoj Janka P,
      som veľmi rada, že si Goldene joich vyskúšala a si s touto polievkou veľmi spokojná, dakujem za potvrdenie, že je výborná a za tvoje odporúčanie iným používateľom :-)
      PF 2016

      01.01.2016 14:45:47

Nalezeno receptů: 9

Přidat příspěvek k receptu Zlatá slepičí polévka - Goldene joich - židovský penicilín

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.