reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Živáňská pečeně s klobásou

Živáňská pečeně je pokrm slovenské kuchyně, který má spoustu variant. Ne každý si může přípravu originálního receptu, kdy se 3 druhy masa pomalu rožní, dovolit, a tak si zkuste udělat živáňskou pečeni v troubě.


  • 2,5

    2,5 8
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 008 hodnocení

Poctivá domácí zmrzlina: Jogurtová s borůvkami chutná božsky!

15. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 822 hodnocení

Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem

15. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Postup přípravy

Krkovičku si lehce naklepeme hřbetem dlaně. Maso osolíme, opepříme, vetřeme do něj mletou sladkou papriku. Nakonec maso potřeme olejem a necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici.

Brambory a cibuli oloupeme a spolu s klobásou nakrájíme na kolečka. Z alobalu ustřihneme 3 čtverce a potřeme je olejem.

Na alobal rozdělíme brambory, které osolíme a opepříme. Na brambory položíme plátky krkovičky, na ni plátek anglické slaniny a kolečka cibule. Jako poslední použijeme nakrájenou klobásu. Alobal zabalíme postupně do dvou vrstev, aby při pečení nevytekla šťáva.

Takto připravené balíčky se živáňskou pečení přendáme na plech a pečeme nejprve 40 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Poté troubu zeslabíme na 160 °C a necháme 20 minut dopéct.

Po hodině pečení necháme alobal chvíli zchladnout, opatrně živáňskou pečeni rozbalíme a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Živáňská pečeně s klobásou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.