reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Energetická hodnota

2369 kJ / 565,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Vepřové i hovězí maso nakrájíme na plátky, které rozkrájíme na kostky, slaninu také, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky.

Maso napichujeme na špízy střídavě se slaninou a cibulí tak, aby se oba druhy masa střídaly.

V misce smícháme olej, kečup, hořčici, přidáme rozdrcený česnek, sůl, pepř a kari.

Jednotlivé špízy položíme na alobal, potřeme ho ze všech stran olejovou směsí, na maso nasypeme nakrájené bylinky, zabalíme a uložíme na plech.

Živáňskou pečeni po chalupářsku pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu. Potom alobal rozevřeme, aby nevytekla šťáva, a špízy necháme dopéct dozlatova.

Živáňská pečeně po chalupářsku chutná nejlépe s bramborovou přílohou. Ale postačí i krajíc chleba.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Živáňská pečeně po chalupářsku