reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Živáňská pečeně po chalupářsku

Recept na špízy z hovězího a vepřového masa, které prokládáme slaninou a cibulí.


  • 3,1

    802×

    3 802
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2369 kJ / 565,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Vepřové i hovězí maso nakrájíme na plátky, které rozkrájíme na kostky, slaninu také, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky.

Maso napichujeme na špízy střídavě se slaninou a cibulí tak, aby se oba druhy masa střídaly.

V misce smícháme olej, kečup, hořčici, přidáme rozdrcený česnek, sůl, pepř a kari.

Jednotlivé špízy položíme na alobal, potřeme ho ze všech stran olejovou směsí, na maso nasypeme nakrájené bylinky, zabalíme a uložíme na plech.

Živáňskou pečeni po chalupářsku pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu. Potom alobal rozevřeme, aby nevytekla šťáva, a špízy necháme dopéct dozlatova.

Živáňská pečeně po chalupářsku chutná nejlépe s bramborovou přílohou. Ale postačí i krajíc chleba.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Živáňská pečeně po chalupářsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.