reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žitný kváskový chléb

Recept na chutný chléb pečený ve formě na biskupský chlebíček.


  • 3,4

    3,4 5
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

První den smícháme 20 dkg žitné mouky, 250 ml vlažné vody a 4 lžíce kvásku, promícháme a vytvoříme řidší těsto. Uzavřeme a necháme 8 - 10 hodin kynout.

Druhý den přimícháme 30 dkg žitné mouky (případně špaldová, kukuřičná), 200 ml vlažné vody, 1 dkg soli, kmín, případně semínka.

Těsto na žitný kváskový chléb promícháme a dáme do rovné formy na biskupský chlebíček, necháme 4 - 5 hodin kynout.

Chléb pečeme přibližně 45 minut v troubě vyhřáté na 180 až 200 °C.

Žitný kváskový chléb podáváme podle chuti k různým pokrmům.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Žitný kváskový chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.