reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Žitný kváskový chléb

Recept na chutný chléb pečený ve formě na biskupský chlebíček.


  • 3,7

    3,6 6
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Postup přípravy

První den smícháme 20 dkg žitné mouky, 250 ml vlažné vody a 4 lžíce kvásku, promícháme a vytvoříme řidší těsto. Uzavřeme a necháme 8 - 10 hodin kynout.

Druhý den přimícháme 30 dkg žitné mouky (případně špaldová, kukuřičná), 200 ml vlažné vody, 1 dkg soli, kmín, případně semínka.

Těsto na žitný kváskový chléb promícháme a dáme do rovné formy na biskupský chlebíček, necháme 4 - 5 hodin kynout.

Chléb pečeme přibližně 45 minut v troubě vyhřáté na 180 až 200 °C.

Žitný kváskový chléb podáváme podle chuti k různým pokrmům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Žitný kváskový chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.