reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žitný kváskový chléb

Recept na chutný chléb pečený ve formě na biskupský chlebíček.


  • 3,4

    3,4 5
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

První den smícháme 20 dkg žitné mouky, 250 ml vlažné vody a 4 lžíce kvásku, promícháme a vytvoříme řidší těsto. Uzavřeme a necháme 8 - 10 hodin kynout.

Druhý den přimícháme 30 dkg žitné mouky (případně špaldová, kukuřičná), 200 ml vlažné vody, 1 dkg soli, kmín, případně semínka.

Těsto na žitný kváskový chléb promícháme a dáme do rovné formy na biskupský chlebíček, necháme 4 - 5 hodin kynout.

Chléb pečeme přibližně 45 minut v troubě vyhřáté na 180 až 200 °C.

Žitný kváskový chléb podáváme podle chuti k různým pokrmům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Žitný kváskový chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.