reklama
hledat uživatel
       

Žitný chléb

Domácí chléb chutná vždy nejlépe.


  • 3,3

    157×

    3,2 157
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

V míse promícháme všechny tři druhy mouky a uprostřed vytvoříme důlek. Do něj vložíme rozdrobené droždí a zalijeme jej 200ml vlažné vody. Droždí s vodou lehce promícháme a uprostřed mouky necháme kynout asi 5 - 10 minut.

Potom přidáme zbylou vodu s octem a solí, vypracujeme těsto a na teplém místě necháme kynout asi jednu hodinu. Vykynuté těsto prohněteme na pomoučeném vále, vyformujeme bochník chleba a ten položíme na pomoučený plech.

Na plechu necháme chléb ještě přibližně 20 minut kynout. Povrch těsta ještě potřeme slanou vodou, na plech umístíme kastrůlek s vodou a plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut při teplotě 250°C.

Ve chvíli, kdy začne chléb červenat, stáhneme teplotu na 140°C a dopékáme dalších 40 minut.

Po vyjmutí hotového chleba z trouby, potřeme kůrku lehce vodou.

Foto: Photos.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žitný chléb

    Celkový počet komentářů: 13
    • nnamreh
      nnamreh

      Proboha!! Žitný chleba z pšeničné mouky?????? Každý tady je mistr kuchař!!!

      30.08.2017 13:35:06

    • Marek
      Marek

      Komentář k receptu Žitný chléb

      Výborný, je krásně křupavý a vonavý :DDDDDDDDDD

      08.05.2015 13:28:56

    • Markéta K.
      Markéta K.

      Komentář k receptu Žitný chléb

      Úžasný recept, super těsto i chuť :)

      19.03.2014 20:20:17


    • Agnes
      Agnes

      Teď jsem chleba dopekla. Je vynikající!!!! Malinko jsem pozměnila mouky. Použila jsem žitnou mouku, jemně celozrnnou špaldovou a hladkou špaldovou. Jinak vše podle toho receptu. Jsem přenadšená :-))). Díky pane Králi :-)

      03.04.2013 14:17:53

    • Eveeee
      Eveeee

      Jednoduchý, výborný výsledek !!!

      19.03.2013 07:50:59

    • ota
      ota

      zmatení pojmů

      Jsem muž a není mi jasný rozdíl mezi hladkou pšeničnou moukou a pšeničnou moukou, které jsou uvedeny v receptu. Znám mouku hladkou, polohrubou a hrubou. Bez přívlastku žádnou. Děkuji za upřesnění. Nechci udělet nějakou chybu.

      14.03.2013 19:14:45

    • tezenka
      tezenka

      Zvolila jsem jen 1/2 surovin, chléb je voňavý a výborný, děkuji za recept

      16.10.2012 15:42:17

    • Kopejtko
      Kopejtko

      Prozraďte mi prosím, jak se z pšeničné mouky peče žitný chléb? Dle mého názoru žitný je žitný a z více druhů muk je chléb směsný, například pšenično-žitný. Neklamat konzumenty webu prosím.

      09.08.2011 10:14:59

    • Gabka a Jarek
      Gabka a Jarek

      Tenhle chleba pečeme už půl roku a tak třikrát týdně... Je výborný. Máme ozkoušeno několik žitných muk a nejosvědčenější je asi Penam. Ramill žitná je hutnější a přidáváme více vody, zkoušeli jsme místo vody přidat i olej a taky dobrý.

      Dotaz: Nevíte, proč se nám chleba na plechu občas "rozjede", ztratí vypracovaný tvar? Díky za tip.

      Všem přeju dobrou chuť

      05.02.2011 12:07:32

    • doktor
      doktor

      Potvrzujete svou invenci.

      Vážený pane,i v téhle hodině musím ,jak čas dovolí,vyzkoušet.Máte krásnou invenci,miluji domácí chléb.

      07.08.2006 22:43:13


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Žitný chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.