reklama
hledat uživatel
       

Žitný chléb

Domácí chléb chutná vždy nejlépe.


  • 3,2

    160×

    3,2 160
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

V míse promícháme všechny tři druhy mouky a uprostřed vytvoříme důlek. Do něj vložíme rozdrobené droždí a zalijeme jej 200ml vlažné vody. Droždí s vodou lehce promícháme a uprostřed mouky necháme kynout asi 5 - 10 minut.

Potom přidáme zbylou vodu s octem a solí, vypracujeme těsto a na teplém místě necháme kynout asi jednu hodinu. Vykynuté těsto prohněteme na pomoučeném vále, vyformujeme bochník chleba a ten položíme na pomoučený plech.

Na plechu necháme chléb ještě přibližně 20 minut kynout. Povrch těsta ještě potřeme slanou vodou, na plech umístíme kastrůlek s vodou a plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut při teplotě 250°C.

Ve chvíli, kdy začne chléb červenat, stáhneme teplotu na 140°C a dopékáme dalších 40 minut.

Po vyjmutí hotového chleba z trouby, potřeme kůrku lehce vodou.

Foto: Photos.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žitný chléb

    Celkový počet komentářů: 13
    • nnamreh
      nnamreh

      Proboha!! Žitný chleba z pšeničné mouky?????? Každý tady je mistr kuchař!!!

      30.08.2017 13:35:06

    • Marek
      Marek

      Komentář k receptu Žitný chléb

      Výborný, je krásně křupavý a vonavý :DDDDDDDDDD

      08.05.2015 13:28:56

    • Markéta K.
      Markéta K.

      Komentář k receptu Žitný chléb

      Úžasný recept, super těsto i chuť :)

      19.03.2014 20:20:17


    • Agnes
      Agnes

      Teď jsem chleba dopekla. Je vynikající!!!! Malinko jsem pozměnila mouky. Použila jsem žitnou mouku, jemně celozrnnou špaldovou a hladkou špaldovou. Jinak vše podle toho receptu. Jsem přenadšená :-))). Díky pane Králi :-)

      03.04.2013 14:17:53

    • Eveeee
      Eveeee

      Jednoduchý, výborný výsledek !!!

      19.03.2013 07:50:59

    • ota
      ota

      zmatení pojmů

      Jsem muž a není mi jasný rozdíl mezi hladkou pšeničnou moukou a pšeničnou moukou, které jsou uvedeny v receptu. Znám mouku hladkou, polohrubou a hrubou. Bez přívlastku žádnou. Děkuji za upřesnění. Nechci udělet nějakou chybu.

      14.03.2013 19:14:45

    • tezenka
      tezenka

      Zvolila jsem jen 1/2 surovin, chléb je voňavý a výborný, děkuji za recept

      16.10.2012 15:42:17

    • Kopejtko
      Kopejtko

      Prozraďte mi prosím, jak se z pšeničné mouky peče žitný chléb? Dle mého názoru žitný je žitný a z více druhů muk je chléb směsný, například pšenično-žitný. Neklamat konzumenty webu prosím.

      09.08.2011 10:14:59

    • Gabka a Jarek
      Gabka a Jarek

      Tenhle chleba pečeme už půl roku a tak třikrát týdně... Je výborný. Máme ozkoušeno několik žitných muk a nejosvědčenější je asi Penam. Ramill žitná je hutnější a přidáváme více vody, zkoušeli jsme místo vody přidat i olej a taky dobrý.

      Dotaz: Nevíte, proč se nám chleba na plechu občas "rozjede", ztratí vypracovaný tvar? Díky za tip.

      Všem přeju dobrou chuť

      05.02.2011 12:07:32

    • doktor
      doktor

      Potvrzujete svou invenci.

      Vážený pane,i v téhle hodině musím ,jak čas dovolí,vyzkoušet.Máte krásnou invenci,miluji domácí chléb.

      07.08.2006 22:43:13


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Žitný chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.