reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

Dlouho jsem pátrala po receptu na ten nejobyčejnější chleba, který by se dal jíst s tlačenkou i s marmeládou. Prostě ten náš, český. Tady je! Recept pro domácí pekárny.


  • 4,4

    130×

    4,4 130
  • 2 hod

  • 24×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

V tomto pořadí do pekárny nalijeme vodu, ocet a přisypeme všechny mouky. Základ je žitná a pšeničná mouka, ale může se namíchat i jiný druh do váhy 500 g. Dále přidáme postupně sůl, kmín, droždí (podle návodu na obalu, tedy množství na půl kila mouky) a případně oblíbené koření.

Žitno-pšeničný chléb pečeme na program Sprint (1 hodina příprava, 1 hodina pečení). Po zaznění signalizace někdy přidávám semínka slunečnice.

Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny podáváme na všechny způsoby podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 34
    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

      opravdu skvělý chléb, jeden z nejlepších, jaký jsem dělala. Děkuji moc za recept.

      28.08.2019 06:54:40

    • Vera
      Vera

      Zitno psenicni chleb

      Chléb je výborný

      29.05.2019 19:23:02

    • Miloš
      Miloš

      Recept se mi nelíbí

      Chléb mám příliš hutný a to i přes více vody

      23.04.2019 08:30:10


    • Eva
      Eva

      Je to ale pšenično-žitný, protože té pšeničné mouky je tam víc než žitné! Jinak se dá dávat 300 g pšeničné a 200 g žitné.

      15.03.2019 09:47:56

    • olinka
      olinka

      Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

      Super recept, dělala jsem 3x a zatím vždycky povedený, je chutný a hodí se opravdu k tlačence i k marmeládě.

      05.03.2019 14:04:03

    • Petr
      Petr

      Komentář k receptu Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

      Zkoušel jsem tenhle recept několikrát s různými obmenami druhů mouky a množství vody. Nakonec můžu poradit, nejlepší chleba je, 150g hladké bílé mouky, 350g zitne chlebové mouky, polohrubou nedávat. Voda jen 360ml,octa dvě lžíce, dost osolit a dost kmínu. Droždí sušené cely 8 gramovy balíček.

      19.08.2017 15:09:01

    • Martina
      Martina

      Dobrý den, konečně jsem upekla výborný chleba, kde se dala jist i kůrka, ale možná to je i novou pekárnou. Moc děkuji za recept!! Mám Eta Delicca a i kdyz to dám na střední barvu, ze shora je tento chleba úplně bílý. Je to tak normální nebo mám pekárnu, která nepece správně?
      Děkuji za odpověď

      11.08.2017 17:29:44

    • Jiří
      Jiří

      domácí chléb

      Domácí chléb nechám v pekárně vymíchat,vykynout,pak jej nechám ještě dál kynout
      vyklopený do ošatky.Po nakynutí jej vložím do vyhřáté trouby na 200 ' C,po 30 ti minutách snížím na 160 ' C a dopékám asi 1 hodinu.V troubě upečený chléb mi chutná více než z domácí pekárny.

      28.07.2017 08:45:51

    • Nicky
      Nicky

      Prosím, poraďte

      Ahoj a dobrý den,
      moc prosím o radu. Jsem v pečení v pekárnách nováček, mám novou pekárnu Eta CRUSTUM a chtěla bych vyzkoušet tento chlebík. Jen nevím, jaký program zvolit, jestli RYCHLÝ, nebo KLASIK, nebo jiný... Z návodu jsem jelen...:-( Pokud máte stejný typ pekárny, poraďte mi, prosím.
      Děkuji a přeji všem hezký den:-)Nicky

      27.07.2017 10:10:37


    Nalezeno receptů: 34
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.