reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

Dlouho jsem pátrala po receptu na ten nejobyčejnější chleba, který by se dal jíst s tlačenkou i s marmeládou. Prostě ten náš, český. Tady je! Recept pro domácí pekárny.


  • 4,5

    167×

    4,4 167
  • 2 hod

  • 25×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 001 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 671 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Postup přípravy

V tomto pořadí do pekárny nalijeme vodu, ocet a přisypeme všechny mouky. Základ je žitná a pšeničná mouka, ale může se namíchat i jiný druh do váhy 500 g. Dále přidáme postupně sůl, kmín, droždí (podle návodu na obalu, tedy množství na půl kila mouky) a případně oblíbené koření.

Žitno-pšeničný chléb pečeme na program Sprint (1 hodina příprava, 1 hodina pečení). Po zaznění signalizace někdy přidávám semínka slunečnice.

Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny podáváme na všechny způsoby podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 41
    • Leona Koubková
      Leona Koubková

      Vynikající :)

      Pekla jsem poprvé v nové pekárně a zkusila tento recept. Naproto vynikající výsledek - chléb opravdu chutný, správná konzistence, jen ho bylo málo :D.
      Recept doporučuji, a to i začátečníkům :).

      19.05.2020 16:55:45

    • Monika Hoteliérka
      Monika Hoteliérka

      Zdravím, pekla jsem včera, trochu jsem pozměnila, dala 300 g žitné, 200 g hladké, hodně semínek a je opravdu výborný.

      02.05.2020 09:06:13

    • Gabriela Frgálová
      Gabriela Frgálová

      Sušené droždí

      Dobrý den, zatím jsem připravovala chléb vždy z čerstvého droždí nebo ze žitného kvásku - kdy bylo potřeba si kvásek udělat dopředu... Sušené droždí se opravdu jen přimíchá k uvedeným ingrediencím?

      20.04.2020 11:10:45


    • Jarmila
      Jarmila

      Komentář k receptu Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

      Krásný den! Upekla jsem a chutnal výborně. Upravuji si recept s jinými poměry mouky a vždy se povede, chutná. jen koření dávám víc. Jak kmínu tak koriandru. Díky za recept. V současné době nemám odvahu kupovat volně prodejné pečivo a tak jsem se po vrátila k pečení.

      02.04.2020 12:05:22

    • IFČA
      IFČA

      100g hladké mouky nahrazuji vločkami a je luxusní.

      05.03.2020 19:09:11

    • Marti Mud
      Marti Mud

      Komentář k receptu Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

      Moc dobry chlebik, ja pridala vic kminu, miluji ho a seminka a naprosty skvodt. Jiny uz delat nebudu..

      27.01.2020 17:38:31

    • Dagmar
      Dagmar

      Komentář k receptu Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

      Zatím nejlepší co jsem pekla :)

      06.12.2019 14:31:24

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

      opravdu skvělý chléb, jeden z nejlepších, jaký jsem dělala. Děkuji moc za recept.

      28.08.2019 06:54:40

    • Vera
      Vera

      Zitno psenicni chleb

      Chléb je výborný

      29.05.2019 19:23:02

    • Miloš
      Miloš

      Recept se mi nelíbí

      Chléb mám příliš hutný a to i přes více vody

      23.04.2019 08:30:10


    Nalezeno receptů: 41
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.