reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žitné halušky se zelím a falešným špekem

Výborný BIO recept na halušky.


  • 3,7

    12×

    3,6 12
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme špek. Nakrájíme celer i tempeh na kostičky. Do pánve dáme do většího množství oleje celer a tempeh, dodatečně osolíme a společně smažíme, dokud celer úplně nezměkne a nebude vypadat jako kousky vypečené slaniny. Na závěr lze dochutit i sójovou omáčkou, pokud ji máte rádi. Špek vám vydrží i pár dní v ledničce, takže ho můžete kdykoli ohřát. Můžete ho udělat i jen s celerem, bez tempehu.

Připravíme si halušky. Dáme vařit vodu do velkého hrnce a osolíme ji. Všechny přísady na halušky (ingredience na směs) smícháme, vodu do mouky přiléváme postupně tak, abychom vytvořili velmi husté těsto. Vařečkou to nepůjde, musíme těsto hníst rukama!

Do vroucí osolené vody protlačujeme těsto přes lis na halušky. Jde to hodně ztuha, je to dobrá domácí posilovna! Vaříme, dokud halušky nevyplavou, a hned je lovíme cedníkem.

Okamžitě je propláchneme studenou či ledovou vodou. Takto můžeme mít připravené halušky i pár dní předem v ledničce.

Před servírováním orestujeme halušky na přepuštěném máslé (ghí) nebo na sezamovém oleji. Na orestované halušky dáme zelí a přelijeme horkým špekem. Přidáme trošku kysané zeleniny a zelené natě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Žitné halušky se zelím a falešným špekem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.