reklama
hledat uživatel
       

Židovský řízek

Zapečený vepřový řízek skvěle pikantní chuti.


  • 3,2

    129×

    3,2 129
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Okurky a sýr samostatně nastrouháme.

Plátky vepřové kýty nebo kotlety omyjeme a důkladně osušíme. Pak je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Připravené plátky osmahneme na rozpáleném oleji.

Smažené plátky vepřového masa narovnáme do pekáčku nebo zapékací misky. Na každý plátek dáme lžičku strouhané okurky, pokryjeme strouhaným sýrem a nakonec dáme lžičku rajského protlaku. Vše mírně podlijeme, přidáme zbytek protlaku a v troubě dusíme, až jsou židovské řízky měkké. Řízky průběžně podléváme, aby se vypekla šťáva. Tu dochutíme česnekem, popřípadě lákem z okurek.

Židovský řízek podáváme s bramborovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Židovský řízek

    Celkový počet komentářů: 21
    • Marie Procházková
      Marie Procházková

      Židé nejedí vepřové maso

      13.01.2019 19:03:06

    • Daniela
      Daniela

      Komentář k receptu Židovský řízek

      Jan to můžete nazvat Židovský řízek. To je vtip? Židé vepřové nejedí a je zákaz též míchat maso s mlékem. Žádný sýr!

      13.12.2017 07:14:29

      • lomacka
        lomacka

        Re: Komentář k receptu Židovský řízek

        Už jsem tam psala že to opravuji na ŽEBRÁCKÝ ŘÍZEK

        13.12.2017 14:23:37


    • lomačka
      lomačka

      Komentář k receptu Židovský řízek

      Prosím, ještě jednou Žebrácký !!!

      16.10.2014 18:36:47

    • Zoe Hirsch
      Zoe Hirsch

      změňte název

      Je mi úplně jedno,jestlije to dobré nebo ne,ale nazvat vepřové a ještě ve spojení maso a mléčný výrobek "6idovským"je urážkakaždého židavokruhu tisíce mil. A oni mezi vámi ještě nějací žijí, tak proč je urážet?

      17.02.2013 17:16:00

    • dada.aja
      dada.aja

      Židovský řízek

      Výborná mnamka,když máme na něco chut tak tohle zdlábnou určitě všichni.A že se jmenuje židovský a je z vepřového:-) no a co.Jde tu snad o to aby si člověk pochutnal a to účel splnuje.Jiné názvy jsou také divné a na stole to neřešíme co nám nechutná nevaříme a zbytek mnamek sníme :-)Hezký den přeji všem.

      25.08.2011 14:09:19


    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Židovský řízek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.