reklama
hledat uživatel
       

Židovský řízek

Zapečený vepřový řízek skvěle pikantní chuti.


  • 3,2

    129×

    3,2 129
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Okurky a sýr samostatně nastrouháme.

Plátky vepřové kýty nebo kotlety omyjeme a důkladně osušíme. Pak je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Připravené plátky osmahneme na rozpáleném oleji.

Smažené plátky vepřového masa narovnáme do pekáčku nebo zapékací misky. Na každý plátek dáme lžičku strouhané okurky, pokryjeme strouhaným sýrem a nakonec dáme lžičku rajského protlaku. Vše mírně podlijeme, přidáme zbytek protlaku a v troubě dusíme, až jsou židovské řízky měkké. Řízky průběžně podléváme, aby se vypekla šťáva. Tu dochutíme česnekem, popřípadě lákem z okurek.

Židovský řízek podáváme s bramborovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Židovský řízek

    Celkový počet komentářů: 21
    • Marie Procházková
      Marie Procházková

      Židé nejedí vepřové maso

      13.01.2019 19:03:06

    • Daniela
      Daniela

      Komentář k receptu Židovský řízek

      Jan to můžete nazvat Židovský řízek. To je vtip? Židé vepřové nejedí a je zákaz též míchat maso s mlékem. Žádný sýr!

      13.12.2017 07:14:29

      • lomacka
        lomacka

        Re: Komentář k receptu Židovský řízek

        Už jsem tam psala že to opravuji na ŽEBRÁCKÝ ŘÍZEK

        13.12.2017 14:23:37


    • lomačka
      lomačka

      Komentář k receptu Židovský řízek

      Prosím, ještě jednou Žebrácký !!!

      16.10.2014 18:36:47

    • Zoe Hirsch
      Zoe Hirsch

      změňte název

      Je mi úplně jedno,jestlije to dobré nebo ne,ale nazvat vepřové a ještě ve spojení maso a mléčný výrobek "6idovským"je urážkakaždého židavokruhu tisíce mil. A oni mezi vámi ještě nějací žijí, tak proč je urážet?

      17.02.2013 17:16:00

    • dada.aja
      dada.aja

      Židovský řízek

      Výborná mnamka,když máme na něco chut tak tohle zdlábnou určitě všichni.A že se jmenuje židovský a je z vepřového:-) no a co.Jde tu snad o to aby si člověk pochutnal a to účel splnuje.Jiné názvy jsou také divné a na stole to neřešíme co nám nechutná nevaříme a zbytek mnamek sníme :-)Hezký den přeji všem.

      25.08.2011 14:09:19


    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Židovský řízek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.