reklama
hledat uživatel
       

Židovský řízek

Zapečený vepřový řízek skvěle pikantní chuti.


  • 3,2

    129×

    3,2 129
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Okurky a sýr samostatně nastrouháme.

Plátky vepřové kýty nebo kotlety omyjeme a důkladně osušíme. Pak je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Připravené plátky osmahneme na rozpáleném oleji.

Smažené plátky vepřového masa narovnáme do pekáčku nebo zapékací misky. Na každý plátek dáme lžičku strouhané okurky, pokryjeme strouhaným sýrem a nakonec dáme lžičku rajského protlaku. Vše mírně podlijeme, přidáme zbytek protlaku a v troubě dusíme, až jsou židovské řízky měkké. Řízky průběžně podléváme, aby se vypekla šťáva. Tu dochutíme česnekem, popřípadě lákem z okurek.

Židovský řízek podáváme s bramborovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Židovský řízek

    Celkový počet komentářů: 21
    • lomačka
      lomačka

      Prosím ,omluvte název mělo to být ŽEBRÁCKÝ :-)

      17.02.2013 18:23:56

    • jpatt
      jpatt

      Zkusil jsem,celkem mi to chutnalo,ale udivující je název.Vepřové židi nejedí a česnek snad používá více etnik.

      16.12.2012 22:34:04

    • Aleš
      Aleš

      Židovský řízek a je to spojení masa a mléčného výrobku? Asi néééééé :-))))

      29.05.2012 20:31:03


    • lomacka
      lomacka

      Já vím že Židi vepřový maso nééééé, já mu říkám Žebrácký :-):-)

      01.07.2011 14:22:12

    • Unza
      Unza

      Z vepřového?!!!

      27.05.2011 14:35:17

    • lomačka
      lomačka

      žid.řízek

      Myslím,že kdyby se dělal z hovězího masa,tak by se to peklo hodně dlouho.Jestli jste to už někdo zkoušel ,tak je to náramná bašta a poměrně rychle hotová!! Já dávám místo protlaku kečup je to pikantnější ..

      19.01.2008 21:58:46

    • Václav Vykydal
      Václav Vykydal

      Židovský řízek?

      Ňázev receptu je nesmyslný. Židé mají vepřové maso zakázané. Vepř je dle židovského náboženství nečisté zvíře.

      28.05.2007 10:38:40

    • Lucik
      Lucik

      Můžete mi někdo vysvětlit, jak může být židovský řízek vepřový?????

      18.03.2007 11:45:18


    Nalezeno receptů: 21

    Přidat příspěvek k receptu Židovský řízek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.