reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Židovský řízek

Zapečený vepřový řízek skvěle pikantní chuti.


  • 3,2

    134×

    3,2 134
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Okurky a sýr samostatně nastrouháme.

Plátky vepřové kýty nebo kotlety omyjeme a důkladně osušíme. Pak je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Připravené plátky osmahneme na rozpáleném oleji.

Smažené plátky vepřového masa narovnáme do pekáčku nebo zapékací misky. Na každý plátek dáme lžičku strouhané okurky, pokryjeme strouhaným sýrem a nakonec dáme lžičku rajského protlaku. Vše mírně podlijeme, přidáme zbytek protlaku a v troubě dusíme, až jsou židovské řízky měkké. Řízky průběžně podléváme, aby se vypekla šťáva. Tu dochutíme česnekem, popřípadě lákem z okurek.

Židovský řízek podáváme s bramborovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Židovský řízek

    Celkový počet komentářů: 22
    • Libor
      Libor

      Pokud vám předtím maso neupadlo do bláta nebo jej někdo neporcoval pilou, tak je, prosím, nemyjte. Akorát tak osušte papírovým ubrouskem.

      09.11.2019 15:47:38

    • Marie Procházková
      Marie Procházková

      Židé nejedí vepřové maso

      13.01.2019 19:03:06

    • Daniela
      Daniela

      Komentář k receptu Židovský řízek

      Jan to můžete nazvat Židovský řízek. To je vtip? Židé vepřové nejedí a je zákaz též míchat maso s mlékem. Žádný sýr!

      13.12.2017 07:14:29


    • lomačka
      lomačka

      Komentář k receptu Židovský řízek

      Prosím, ještě jednou Žebrácký !!!

      16.10.2014 18:36:47

    • Zoe Hirsch
      Zoe Hirsch

      změňte název

      Je mi úplně jedno,jestlije to dobré nebo ne,ale nazvat vepřové a ještě ve spojení maso a mléčný výrobek "6idovským"je urážkakaždého židavokruhu tisíce mil. A oni mezi vámi ještě nějací žijí, tak proč je urážet?

      17.02.2013 17:16:00


    Nalezeno receptů: 22
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Židovský řízek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.