reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Židovský bramborový knish

Výborný a sytý předkrm z židovské kuchyně.


  • 5,0

    5 8
  • 2 h 30 min

Ingredience

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Vymícháme máslo, tvaroh a zakysanou smetanou do hladka. Přidáme mouku a sůl. Zpracované těsto zabalíme do folie a dáme do lednice nejméně na 2 hodiny nebo na celou noc odležet.

Mezitím si připravíme bramborovou náplň. Smícháme dohromady všechny ingredience ve velké míse. Česnek do náplně prolisujeme.

Předehřejeme troubu na 180 °C. Na pomoučněný vál přendáme těsto, které zakryjeme folii a necháme na vále 15 minut odležet.

Z těsta vyválíme placku tlustou asi 0,6 mm. Placku nařežeme na čtverce o 8 cm straně. Rozkvedláme si vejce se lžičkou vody a potíráme. Na každý čtverec pak lžící pokládáme bramborovou náplň. Čtverce skládáme jako obálky. Naplněné židovské bramborové knishes pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem se lžičkou vody a pečeme asi 20 minut dozlatova.

Židovský bramborový knish podáváme jako teplý předkrm či bezmasé hlavní jídlo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Židovský bramborový knish

    Celkový počet komentářů: 4
    • Lenka
      Lenka

      Tak já to dnes upekla pro syna,který nejí maso a nic moc.Myslím, že když to nezkusíte ,o nic nepřijdete.A to jsem použila 3 druhy sýra.

      31.01.2013 18:36:38

    • Anna
      Anna

      Do receptu jsem zapomněla napsat, že brambory se uvaří, necháme zchladit v lednici a pak najemno nastrouháme.

      14.05.2012 08:20:06

    • pavla3
      pavla3

      židovský bramborový knish

      brambory přidáme asi nastrouhané syrové ?

      13.05.2012 17:24:06


    • gagiknedlik
      gagiknedlik

      a co brambory????

      Když je nechám v celku, nebude ta náplň přečuhovat. Ale možná se uvaří a změknou????

      13.05.2012 10:25:33


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Židovský bramborový knish

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.