reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Žemlovka se závojem

Recept na trochu jinou žemlovku. Na přípravu použijeme toastový chléb.


  • 4,0

    15×

    4 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s mlékem. Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme toastovým chlebem zvlhčeným mlékem se žloutky.

Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na chléb navrstvíme jablka podle chuti, posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami a strouhanými ořechy. Můžeme přidat vrstvu zakysané smetany a zakončíme vrstvou zvlhčeného chleba.

Troubu předehřejeme na 250 °C. Žemlovku prudce zapečeme (asi 10 minut) a dopékáme při 220 °C dozlatova. Ušleháme sníh z bílků (můžeme osladit) a žemlovku jím potřeme. Pečeme ještě asi 5 minut při 250 °C.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žemlovka se závojem

    Celkový počet komentářů: 1

    • duslik
      duslik

      Peřina na žemlovce je moc dobrá - my ji vždycky sladíme. Pamatuji si, že jako malá jsem žemlovku neměla vůbec ráda a jediné co jsem z ní snědla byla peřina.

      01.02.2010 22:15:22


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Žemlovka se závojem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.