reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žemlovka s rozinkami

Staročeská žemlovka z másla a smetany. Rozinky samozřejmě nesmí chybět. Žemlovku můžete podávat jako hlavní chod nebo taky jako moučník.


  • 3,1

    289×

    3 289
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Rozinky omyjeme a dobře osušíme. Veku nakrájíme na tenounké plátky a rozdělíme ji na 3 stejné části. V horké vodě pořádně omyjeme citron a kůru z něj nastrouháme.

Pekáček nebo zapékací misku pořádně vymažeme máslem nebo herou.
Na dno vymazané nádoby rozložíme první třetinu veky. Zakápneme je troškou rozhřátého másla a posypeme polovinou rozinek a polovinou citronové kůry.

Přikryjeme je druhou třetinou plátků veky. Opět zakápneme máslem a posypeme zbytkem rozinek a citronové kůry.

Vše zakryjeme poslední částí veky. Ve smetaně rozšleháme vejce a touto směsí zalijeme veku v nádobě. Posypeme cukrem a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Pokapeme zbytkem másla

Pečeme ve vyhřáté troubě na 225° C a po 10 minutách teplotu snížíme na 200° C. Pečeme dokud nákyp neztuhne.

Hotovou žemlovku ozdobně sypeme moučkouvým a skořicovým cukrem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žemlovka s rozinkami

    Celkový počet komentářů: 2

    • Kristýna Machulová
      Kristýna Machulová

      Tortilly s lososem pečené na plechu

      Tento recept se výborně hodí na takové menší jednohubky. Doba přípravy: 1 a 1/2 hodiny Vystačí na: 35 kousků Suroviny: 1kg brambor 1svazek cibulky s natí sůl pepř 6vajec 1/2 l mléka kajenský pepř 525 g uzeného lososa-plátky 100 g paprikové pasty(Ajvar) 100 g jogurtového dresinku 3-4 snítky kopru 1.Brambory vaříme asi 20 minut.Zchladíme,oloupeme a nakrájíme na kousky.Naťˇcibule nakrájíme na prstýnky. Spolu s bramborami rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.Okořeníme. 2.Vejce,mléko,sůl a kajenský pepř smícháme.Směs nalijeme na brambory.Pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě(225 stupňů Celsia).Po upečení necháme asi 30 minut vychladit. 3.Tortilly nakrájíme na kosočtverce,lososa na přibližně 35 plátků.Tortilly obložíme plátky lososa. 4.Paprikovou pastu a dresink smícháme.Kosočtverec torill servírujeme s paprikovým krémem,zdobíme koprem.

      04.07.2006 07:28:19


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Žemlovka s rozinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.