Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 1463x
Směs kousků pečiva, nasekaných kopřiv, vajec, kuřecího a uzeného masa. Recept na tradiční velikonoční nádivku.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Pečivo nakrájíme na kostky a zvlhčíme mlékem. Ve vedlejší míse utřeme máslo se žloutky, přidáme pečivo, nasekanou pažitku, koření, nasekané kopřivy nebo špenát (přes noc necháme povolit v lednici), maso a promícháme.

Nakonec vmícháme ušlehaný sníh a směs přesuneme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy (velkého pekáčku nebo dvou menších forem na biskupský chlebíček).

Nádivku pečeme asi 45 minut při teplotě 170 °C, dokud povrch nezezlátne

Žemlovou nádivku s uzeným kuřetem podáváme s přílohou podle chuti jako hlavní chod.

Zdroj: Eklasa.cz

Klasa autor receptu:

Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

Počet přidaných receptů: 35

Ingredience

5
skvělý recept
1 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

Přidat příspěvek k receptu Žemlová nádivka s uzeným kuřetem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept