Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 1148x
Směs kousků pečiva, nasekaných kopřiv, vajec, kuřecího a uzeného masa. Recept na tradiční velikonoční nádivku.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Pečivo nakrájíme na kostky a zvlhčíme mlékem. Ve vedlejší míse utřeme máslo se žloutky, přidáme pečivo, nasekanou pažitku, koření, nasekané kopřivy nebo špenát (přes noc necháme povolit v lednici), maso a promícháme.

Nakonec vmícháme ušlehaný sníh a směs přesuneme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy (velkého pekáčku nebo dvou menších forem na biskupský chlebíček).

Nádivku pečeme asi 45 minut při teplotě 170 °C, dokud povrch nezezlátne

Žemlovou nádivku s uzeným kuřetem podáváme s přílohou podle chuti jako hlavní chod.

Zdroj: Eklasa.cz

Klasa autor receptu:

Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

Počet přidaných receptů: 35

Ingredience

Vaše cena 3699 běžně 5691 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
1 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

Recept se nachází v 23 kuchařkách
Klasa
Klasa
Klasa 31 receptů
zjirousek
Kuře 1900 receptů
Zapékané pokrmy slané
Muselda
Zapékané pokrmy slané 75 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

Přidat příspěvek k receptu Žemlová nádivka s uzeným kuřetem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Je možné, aby člověk i přes veškeré dodržování osobní hygieny silně zapáchal jako leklá ryba, nebo zkažená vejce? Bohužel je. A žít s touto vzácnou metabolickou poruchou rozhodně není jednoduché. Syndrom rybího zápachu neboli trimetylaminurie (TMAU) je velmi vzácné onemocnění, které postihuje častěji ženy. Je způsobeno narušením metabolismu glycinu, v těle pak chybí enzym zvaný trimethylaminoxidáza.

  • Metoda Baby Led Weaning - stravování nejmenších dětí bez příkrmů

    Metoda Baby Led Weaning - stravování nejmenších dětí bez příkrmů

    Metoda Baby Led Weaning je způsob, jakým lze u dítěte začít s pevnou stravou. V tomto případě se dětem nekupují příkrmy a přesnídávky z obchodů a ani se nechystají domácí kašičky. Jídlo se nemixuje. Příprava pokrmů není nijak náročná a nezabere skoro žádnou práci.




přidat nový recept