reklama
hledat uživatel
       

Zelný štrúdl

Jednoduchý recept na slaný štrúdl z listového těsta.


  • 4,6

    12×

    4,5 12
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kysané zelí vložíme do cedníku, propláchneme vodou a necháme okapat. Podle potřeby zelí překrájíme nožem.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát. Poklademe tvrdým sýrem, anglickou slaninou a okapaným kysaným zelím. Posypeme grilovacím kořením, oreganem, lehce osolíme a opepříme. Poté zabalíme do závinu.

Štrúdl přesuneme na plech, který jsme pokapali studenou vodou. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem (můžeme posypat i sezamovým semínkem). Závin nezapomeneme propíchat na několika místech vidličkou a plech vložíme do vyhřáté trouby.

Zelný štrúdl pečeme dozlatova zhruba 45 minut.

Z jednoho balíčku listového těsta připravíme dva zelné záviny.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zelný štrúdl

    Celkový počet komentářů: 1

    • dusann
      dusann

      dejte více zelí

      Doporučuji větší množství zelí, než je v originálním receptu. Ma 500g listového těsta je 150g zelí dost málo. Já použil cca 500g a kdyby ho bylo více, jen by to receptu prospělo. I jeho výřivové hodnoty se pak zlepší...

      06.03.2013 18:22:47

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zelný štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.