reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelný smetanový salát s křenem

Velice jednoduchý recept na osvěžující zelný salát, který podáváme jako přílohu k masu nebo jako zdravou večeři s tmavým chlebem.


  • 4,8

    26×

    4,7 26
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čerstvé zelí očistíme od zvadlých listů a nakrouháme, případně nakrájíme na jemné proužky. Osolíme a necháme asi 20 minut odležet. Potom ručně promačkáme, aby zelí postilo tekutinu a zkřehlo.

Čerstvý křen očistíme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Jogurt promícháme se smetanou.

Zelí, křen a cibuli promícháme se smetanou a jogurtem. Podle chuti přisolíme, napěchujeme do sklenice a necháme do druhého dne rozležet.

Zelný smetanový salát podáváme jako přílohu nebo samostatně s pečivem. Pro slavnostní příležitost ho servírujeme pomocí tvořítka a zdobíme snítkou jarní cibulky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zelný smetanový salát s křenem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Amy
      Amy

      A co mrkvička, 1-2 nastrouhané na nudličky zvýrazní chuť, lahodí oku a doplní tuto vitaminovou bombu.

      21.02.2009 12:11:01

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zelný smetanový salát s křenem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.