Zelný boršč s masem

polévka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 2852x
Další varianta známého ruského receptu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme. Maso nakrájíme na kostky.

Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme maso, orestujeme a zalijeme vodou. Přidáme nahrubo nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu, zelí nakrájené na nudličky, koření, jeden celý stroužek česneku a osolíme. Zelný boršč s masem vaříme asi 20 - 30 minut. Před dovařením přidáme sterilizovaný hrášek, prolisovaný česnek, protlak a červenou řepu, kterou jsme zvlášť uvařili a nakrájeli na plátky. Zelný boršč s masem necháme přejít varem. Ochutíme solí a octem.

Zelný boršč s masem rozdělíme a na talířích dáme do polévky smetanu.

autor receptu:

Zelný boršč s masem

Počet přidaných receptů: 1000

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zelný boršč s masem

Přidat příspěvek k receptu Zelný boršč s masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept