reklama
hledat uživatel
       

Postup přípravy

Kysané zelí pokrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na kolečka.

Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme horkým masovým vývarem, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Asi po 20 minutách přidáme brambory.

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, mletou paprikou a krátce osmahneme. Zalijeme hrnkem vody, rozmícháme, vlijeme do polévky a povaříme.

Do hotové zelnice vložíme kolečka klobásy a prohřejeme, podle potřeby dochutíme. Zelnici můžeme při podávání doplnit kopečkem kysané smetany. Ideální přílohou je krajíc čerstvého chleba.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zelnice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.