reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelnice z červeného zelí

Recept na jednoduchou zelnou polévku z červeného zelí.


  • 4,6

    18×

    4,5 18
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Ve větším hrnci si rozehřejeme olej nebo sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, cibuli a zaprášíme moukou. Krátce osmahneme a zalijeme vařící vodou. Přidáme všechno koření až na majoránku. Dále přidáme ocet, citronovou šťávu a zeleninový bujon. Ocet a citronovou šťávu přidáváme z toho důvodu, že červené sterilované zelí není obvykle tak kyselé jako klasické kysané bílé zelí a
polévka by byla bez chuti. Dále přidáme sterilované červené zelí a na kostičky nakrájené brambory. Necháme podusit do změknutí.

Na závěr vyjmeme z polévky nové koření a bobkový list, přidáme majoránku a krátce povaříme. Odstavíme z plotny, přimícháme zakysanou smetanu a dochutíme podle vlastní chuti.

Zelnici z červeného zelí podáváme teplou, samotnou nebo s pečivem podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zelnice z červeného zelí

    Celkový počet komentářů: 8
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Zelnice z červeného zelí

      a koření balím do hadříku nebo dám do vajíčka na čaj,nemusím ho lovit,ale zapoměla bych napsat že polévka je dobrá

      29.04.2016 13:33:25

    • Lena
      Lena

      Komentář k receptu Zelnice z červeného zelí

      Kolik vody?

      28.04.2016 14:47:12

      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Zelnice z červeného zelí

        na 4 porce se počítá tak 1 l až 1 a půl litru vody,při vaření se něco odpaří,také záleží jak má kdo rád hustou apod.,s octem a citronem opatrně u nás teď mají červené kysané zelí v sáčku a je kyselé až moc

        29.04.2016 13:31:28


    • inka (tecka) 90
      inka (tecka) 90

      Budu vařit opakovaně

      Moc dobrá sytá polévka - příště ale dám pouze citron, ocet už byl moc. Budu vařit opakovaně :)

      20.07.2015 11:24:37

    • cemela
      cemela

      pochvala :)

      Díky za recept, polévka je vynikající a to jí snědl i můj muž, který sterilované červ.zelí vůbec nemusí... a jak si jí pochvaloval ;)

      18.01.2015 15:34:08

    • Lady Chucky
      Lady Chucky

      Komentář k receptu Zelnice z červeného zelí

      Polévka je dovařená a moc chutná :)

      14.07.2014 18:20:54

    • krava
      krava

      Zdravím,polévku mam vařenou a je vynikající.Jen tu chybi Vase komunikace.ale recept za 1.:-)

      03.04.2013 16:33:31

    • krava
      krava

      Muzu poprosit tAk kolik vody?jak dlouho se asi vaří?

      02.04.2013 11:36:21


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Zelnice z červeného zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.