reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelné závitky plněné mletým masem

Recept na zelné závitky, které jsou oblíbeným jídlem nejen u nás, ale i v mnoha jiných zemích. Závitky v tomto receptu jsou plněny mletým vepřovým masem a zalité smetanou.


  • 5,0

    5 9
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

Ze zelí vykrojíme část košťálu a celou hlávku pár minut povaříme ve vodě. Listy tak krásně změknou a půjdou lehce oddělit, aniž by se zbytečně trhaly. Oddělíme 6 listů a seřízneme z nich tvrdý košťál.

Mleté maso smícháme s vejci a nadrobno nakrájenou cibulí. Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a majoránkou. Zelné listy plníme masovou náplní a zavineme. Kraje listů přehneme a klademe do vymazané zapékací mísy. Aby se závitky nerozbalily, pokládáme je přehnutou částí dolů. Na každý závitek položíme plátek másla a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Jakmile začnou závitky zlátnout, přelijeme je smetanou, ve které jsme rozmíchali sladkou i pálivou papriku. Pečeme dalších 15 minut.

Zelné závitky plněné mletým masem podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zelné závitky plněné mletým masem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Zdeňka Schejbalová
      Zdeňka Schejbalová

      Tento postupu je stejný, jako zelné závitky, ale já smíchám mleté ochucené maso se svařenou rýží. Holubky kladu do hrnce na nakrájené zbytky zelí. Toto vše se zalije vývarem dokud se vše krásně propeče a na závěr se zalije rajskou šťávou. Bát se nemusíte ,že bude hodně nálevu, rýže vše vsákne. Je to výborné a může se přikusovat pečivo. Dobrou chuť.

      28.11.2017 09:06:05

    • Eliška Havelková
      Eliška Havelková

      To musím uvařit - musí to být strašně dobré - díky!

      27.11.2017 05:52:15


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Zelné závitky plněné mletým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.