reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelné závitky plněné mletým masem

Recept na zelné závitky, které jsou oblíbeným jídlem nejen u nás, ale i v mnoha jiných zemích. Závitky v tomto receptu jsou plněny mletým vepřovým masem a zalité smetanou.


  • 5,0

    5 9
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 821 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Postup přípravy

Ze zelí vykrojíme část košťálu a celou hlávku pár minut povaříme ve vodě. Listy tak krásně změknou a půjdou lehce oddělit, aniž by se zbytečně trhaly. Oddělíme 6 listů a seřízneme z nich tvrdý košťál.

Mleté maso smícháme s vejci a nadrobno nakrájenou cibulí. Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a majoránkou. Zelné listy plníme masovou náplní a zavineme. Kraje listů přehneme a klademe do vymazané zapékací mísy. Aby se závitky nerozbalily, pokládáme je přehnutou částí dolů. Na každý závitek položíme plátek másla a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Jakmile začnou závitky zlátnout, přelijeme je smetanou, ve které jsme rozmíchali sladkou i pálivou papriku. Pečeme dalších 15 minut.

Zelné závitky plněné mletým masem podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zelné závitky plněné mletým masem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Zdeňka Schejbalová
      Zdeňka Schejbalová

      Tento postupu je stejný, jako zelné závitky, ale já smíchám mleté ochucené maso se svařenou rýží. Holubky kladu do hrnce na nakrájené zbytky zelí. Toto vše se zalije vývarem dokud se vše krásně propeče a na závěr se zalije rajskou šťávou. Bát se nemusíte ,že bude hodně nálevu, rýže vše vsákne. Je to výborné a může se přikusovat pečivo. Dobrou chuť.

      28.11.2017 09:06:05

    • Eliška Havelková
      Eliška Havelková

      To musím uvařit - musí to být strašně dobré - díky!

      27.11.2017 05:52:15


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Zelné závitky plněné mletým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.