reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelné závitky plněné mletým masem

Recept na zelné závitky, které jsou oblíbeným jídlem nejen u nás, ale i v mnoha jiných zemích. Závitky v tomto receptu jsou plněny mletým vepřovým masem a zalité smetanou.


  • 5,0

    5 9
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

16. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Už se zase blíží Vánoce

16. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Víkendové pečení: Kakaová buchta s tvarohem nikdy nezklame

16. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na domácí nakládaný hermelín

15. 11. 2019

Postup přípravy

Ze zelí vykrojíme část košťálu a celou hlávku pár minut povaříme ve vodě. Listy tak krásně změknou a půjdou lehce oddělit, aniž by se zbytečně trhaly. Oddělíme 6 listů a seřízneme z nich tvrdý košťál.

Mleté maso smícháme s vejci a nadrobno nakrájenou cibulí. Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a majoránkou. Zelné listy plníme masovou náplní a zavineme. Kraje listů přehneme a klademe do vymazané zapékací mísy. Aby se závitky nerozbalily, pokládáme je přehnutou částí dolů. Na každý závitek položíme plátek másla a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Jakmile začnou závitky zlátnout, přelijeme je smetanou, ve které jsme rozmíchali sladkou i pálivou papriku. Pečeme dalších 15 minut.

Zelné závitky plněné mletým masem podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zelné závitky plněné mletým masem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Zdeňka Schejbalová
      Zdeňka Schejbalová

      Tento postupu je stejný, jako zelné závitky, ale já smíchám mleté ochucené maso se svařenou rýží. Holubky kladu do hrnce na nakrájené zbytky zelí. Toto vše se zalije vývarem dokud se vše krásně propeče a na závěr se zalije rajskou šťávou. Bát se nemusíte ,že bude hodně nálevu, rýže vše vsákne. Je to výborné a může se přikusovat pečivo. Dobrou chuť.

      28.11.2017 09:06:05

    • Eliška Havelková
      Eliška Havelková

      To musím uvařit - musí to být strašně dobré - díky!

      27.11.2017 05:52:15


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Zelné závitky plněné mletým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.