reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelné placky se škvarky

Říkáte si možná - obyčejné jídlo. Když do nich přidáte pokrájené škvarky a lžíci sádla navrch, tahle staročeská rychlovka vám úžasně provoní domov.


  • 4,1

    4,1 9

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 790 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 827 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 607 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Postup přípravy

Nejprve si vezmeme zelí, dáme ho do cedníku a necháme trochu okapat. Pak zelí pokrájíme na menší kusy. Přichystáme si i škvarky - buď je pomeleme strojkem na maso, nebo nasekáme nožem nadrobno.

Nakrájené škvarky i zelí dáme do mísy, osolíme a propracujeme s moukou a vajíčkem, mělo by vzniknout mírně lepivé těsto. V případě potřeby můžeme přidat pár lžic mouky navíc.

Z těsta oddělujeme menší kousky velikosti asi pingpongového míčku a zploštíme je na tloušťku zhruba půl centimetru – můžeme rukou nebo válečkem. Nebo je druhá možnost – těsto vyválíme a vykrojíme kolečka o průměru 10 ‒ 12 cm.

Takto vytvořená kolečka dáme na plech, který vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme 20 minut. A pak máme hotovo. Placky jsou vynikající nejen teplé, ale i za studena.


TIP! Jako velké vykrajovátko můžeme použít i malý kastrůlek nebo pokličku s ostrými hranami. Placky lze ochutit také drceným kmínem a před pečením pomastit sádlem - budou křupavější.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zelné placky se škvarky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Hana
      Hana

      zelné placky

      Jsou výborné, já ještě do těsta dávám česnek a majoránku, najemno nakrájenou cibulku a smažím na oleji. Pak už samozřejmě nemastím sádlem a dám naopak na ubrousek odsát přebytečný omastek.

      19.04.2016 14:36:40

    • jiri (tecka) hradecky
      jiri (tecka) hradecky

      Komentář k receptu Zelné placky se škvarky

      Docela dobra priloha �

      19.04.2016 13:27:45


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Zelné placky se škvarky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.