reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelné karbanátky se slaninou

Skvělý recept na karbanátky připravené ze zelí a slaniny.


  • 4,2

    13×

    4,2 13
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Zelí očistíme, nakrájíme na kousky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Housku nakrájíme na kousky a namočíme ji v mléce.

Cibuli očistíme. Spolu se slaninou ji nasekáme najemno a na lžíci másla společně osmažíme dozlatova. Necháme okapat z tuku, ale ten dáme stranou.

Uvařené zelí scedíme a necháme okapat. Z housky vymačkáme mléko a spolu se zelím ji umeleme. K zelné hmotě přidáme slaninu s cibulí, vejce, strouhanku a podle chuti směs na karbanátky osolíme a opepříme. Důkladně zamícháme.

Ze zelné hmoty tvoříme malé placičky, které smažíme v rozpáleném tuku po slanině a za přidání másla. Smažíme je 5 - 7 minut z každé strany.

Zelné karbanátky se slaninou ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory čí bramborová kaše.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zelné karbanátky se slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.