Listové těsto rozmrazíme a poté na desce rozválíme na 1 cm hrubý plát.
Připravíme si směs ze zelí a slaniny. Nakrájíme cibuli, dáme ji trochu osmahnout na olej do hrnce. Když nám cibulka zesklovatí, přidáme zelí, trochu kmínu a necháme to cele prohřát. Slaninu si nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout na pánev. Poté slaninu se zelím smícháme dohromady a to je celá směska. Místo slaniny lze použít kuřecí maso pečené, které zbylo od oběda.
Z listového těsta si vykrájíme čtverečky, které plníme doprostřed směsi a poté překládáme tak, aby nám vznikly pěkné šátečky - zelňáčky. Zelňáčky z listového těsta poklademe na plech vymazaný olejem a potřeme je vejcem a posypeme sezamovými zrníčky nebo kmínem. Zelňáčky z listového těsta pečeme zhruba 35 - 40 minut. Záleží na troubě jakou máte.
Zelňáčky z listového těsta podáváme teplé nebo studené.