reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Postup přípravy

Zelí nakrouháme (nakrájíme) a odvážíme si kilo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, stejně tak i pikantní klobásu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Vsypeme zelí a zalijeme polovinou vody. Až začne voda vařit, přidáme brambory, lžíci soli i koření a dolijeme zbylou vodu. Znovu uvedeme do varu a vsypeme klobásu. Za občasného míchání spolu vaříme asi 60 minut.

Zelí vaříme doměkka a při míchání nakonec vyndáme nové koření, pepř i bobkový list. Pokud máme raději kyselejší zelňačku, přidáme lžíci octa, popřípadě citronové šťávy.

V mléce rozmícháme vrchovatou lžíci mouky a sladkou papriku - kašičku nalijeme do polévky. Za občasného promíchání provaříme 10 minut a podle chuti přisolíme. Zelňačku z bílého zelí podle potřeby rozředíme mlékem (kysanou smetanou), lze použít také jen vodu.

Zelňačku z bílého zelí podáváme s plátkem čerstvého chleba.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zelňačka z bílého zelí

    Celkový počet komentářů: 1

    • evangelika7
      evangelika7

      Všem velmi chutnala!

      10.09.2012 15:11:06

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zelňačka z bílého zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.