Lahodná a oblíbená polévka, klasika české kuchyně.
2 lžíce | olej |
1-2 špetky | sůl |
0.5 l | vývar |
3 ks | brambory |
1 ks | cibule |
2 ks | klobása |
1 špetka | pepř |
1 lžíce | hladká mouka |
3 lžíce | zakysaná smetana |
2 lžičky | mletá sladká paprika |
1 balíček | kysané zelí |
na ozdobu | |
---|---|
1 snítka | petrželka |
Připravíme si brambory pokrájené na menší kostky a na plátky pokrájenou pikantní klobásu. Ve větším hrnci uděláme jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou sladkou paprikou a po zpěnění zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme brambory a vaříme na mírném ohni doměkka, dochutíme solí a pepřem. Do zelňačky vhodíme klobásu a nakonec přidáme překrájené kysané zelí, necháme prohřát. Zelňačku s pikantní klobásou můžeme zjemnit smetanou, dozdobíme petrželkou nebo jarní pažitkou. Podáváme ihned, nejlépe s chlebem.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity
Kysané zelí známe všichni jako tradiční pochoutku, bez níž se mnohé typické pokrmy české kuchyně prostě neobejdou. A je pro nás daleko přínosnější než například exotické ovoce.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena