reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelňačka s modrým česnekem

Jeden z důvodů, proč je polévka podle tohoto receptu zajímavá, je modrý česnek. Když se totiž dostane do kontaktu s kyselým zelím, zmodrá.


  • 5,0

    5 2
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso zalijeme asi 2 litry vody a uvaříme s bobkovými listy doměkka, po vychladnutí kosti obereme a maso pokrájíme na kousky. Uzená žebra můžeme nahradit 200 - 300 g uzeného boku.

Velkou cibuli oloupeme. Vývar rozdělíme na 2 části a do každé z nich přidáme část na kostičky pokrájené cibule. Do jedné části osoleného vývaru dáme vařit houby a po asi 10 - 15 minutách varu přidáme na kostky nakrájené brambory, ve druhé části uvaříme mírně pokrájené zelí s kmínem. Pokud bychom brambory vařili se zelím, ztvrdly by.

Když jsou brambory a houby uvařené, slijeme vývar do hrnce k zelí, a když je i to už měkké, zahustíme polévku hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Provaříme, přimícháme kysanou smetanu a přidáme i prolisovaný česnek, který už jen necháme přejít varem. Do odstavené polévky vložíme uvařené brambory, houby a maso. Místo hub můžeme do zelňačky přidat i trochu uvařených fazolí.

Zelňačku s modrým česnekem rozdělíme do hlubokých talířů či misek a podáváme. Polévka je velmi dobrá a sytá.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zelňačka s modrým česnekem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.