reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelňačka s brambory a fazolemi

Polévka bez tuku, je zdravá, zasytí a chutná.


  • 3,6

    14×

    3,6 14
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

náplň 1



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Do 1,5 litru vody dáme vařit 2 střední brambory, 60 dkg bílých předvařených fazolí, jednu cibuli nakrájenou na jemno, kmín, trochu mletého pepře (nemusí být) osolíme Podravkou nebo mořskou solí (je to zdravější) a uvaříme do měkka.

Ze sáčku vyjmeme 500 g kysaného zelí, vymačkáme z něho šťávu a pokrájíme ho. Vložíme do hrnce s uvařenými bramborami a opět vaříme. Dle potřeby přidáme vodu. Můžeme přidat trochu červené papriky pro barvu, ale nedávám ji.

Někdy je polévka hustá sama o sobě, ale ještě je možné ji zahustit hladkou moukou, kterou předem rozmícháme se studenou vodou, aby nám nevznikly žmolky. Lze použít i celozrnnou mouku.

Můžeme jíst samotné nebo s pečivem. S celozrným rohlíkem je to zdravá a velmi chutná večeře. Máme ji všichni rádi. Dobrou chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zelňačka s brambory a fazolemi

    Celkový počet komentářů: 6
    • Vašek
      Vašek

      Zdravá kuchyně s Podravkou :D

      30.09.2010 21:52:45

    • Vašek
      Vašek

      Český národ sní vše... to je ta nejhorší ostuda tohoto národa! Kždý si dá do jídla co chce! A vlastně už málokdo umí uvařit poctivou babičkovskou kuchyni! A to mi leze na nervy! Lidi nežerte ŠROT a začněte VAŘIT!!!!!!!!!

      30.09.2010 21:51:22

      • Vašek
        Vašek

        Zdraví s Podravkou?

        30.09.2010 21:53:35


    • jožínek
      jožínek

      plus klobáska

      Přidal bych tam pěkně na kolečka opečenou kvalitní klobásu,ale jen,bez toho omastku a na úplný závěr. Dobré chutnání

      08.12.2008 16:34:59

    • Rendýsek
      Rendýsek

      tento recept není z vlastní hlavy je odněkud zkopírovaný takový sem vkládala do chytré ženy a ještě v lepším provedení

      27.11.2008 19:04:43

      • adamka1
        adamka1

        Re: rendýsek

        a co jak má být,ať je zkopírován či nikoli tak já nevidím nic špatného tady uvést...klidně si přečtu tvou v úvozovkách lepší verzi této polévky...jo jo krtici ty by se tady našli,ale přijít z lepším to neumí každý..hezký den

        28.11.2008 10:08:46


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Zelňačka s brambory a fazolemi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.