reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelňačka na červeno

Chutná polívka vařená v jednom hrnci.


  • 4,8

    95×

    4,7 95
  • 45 min

  • 63×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Olejem pokryjeme dno hrnce a necháme ho rozpálit. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce zesklovatět. Přisypeme 2 vrchovaté lžíce mouky a uděláme jíšku. Přidáme mletou papriku a kmín a chvilku orestujeme, až se koření hezky rozvoní. Postupně podléváme vodou (můžeme místo ní použít přímo hovězí vývar) a rozmícháváme vzniklou jíšku.

Oloupané brambory si nakrájíme na malé kostičky a přidáme do hrnce. Taktéž přidáme nakrájenou klobásku. Polévku jemně přisolíme, ale pozor, klobásky bývají slané, takže opatrně. Polévku vaříme, dokud brambory nezměknou, cca 20min, podle toho, jak nahrubo jsou nakrájené.

Když jsou brambory měkké, přidáme do polévky zelí i se šťávou ze zelí, ta polévku dobře ochutí. Když máme zelňačku příliš hustou, dolijeme ji vodou. Pokud jsme vařili z vody a ne z vývaru, přihodíme bujon. Vaříme ještě 15 min.
Nakonec můžeme dochutit solí a pepřem.

Zelňačku podáváme s čerstvým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zelňačka na červeno

    Celkový počet komentářů: 16
    • tamee
      tamee

      Komentář k receptu Zelňačka na červeno

      zelnacka byla vyborna 10 bodu
      diky za receptik

      05.10.2018 17:46:01

    • sikulka
      sikulka

      To snad ne!?

      ZElŇČKA JE VÝBORNÁ POLÉVKA, RECEPT NAPOVÍDÁ, ŽE JE URČITĚ MOC CHUTNÁ, ALE PROBOHA PROČ TEN BUJON? Proč dnešní kuchařinky cpou všude masox, nebo bujon? Vždyť tím pokrm jen pokazíte !!!Je to nezdravé a nechutné. Přečetli jste si někdy, z čeho se vyrábí?
      Jinak brambory se zelím se dají vařit pohromadě, ale brambory musí být už téměř vařené, ppotom neztvrdnou.
      Dobrou chuť.

      13.08.2018 21:46:14

    • stašek
      stašek

      Komentář k receptu Zelňačka na červeno

      Proboha, který chytrák vymyslel cpát do zelňačky mletou papriku?

      09.08.2017 10:53:00

    • emberstrife71
      emberstrife71

      Velice dobry recept, a zelnacku milovala cela rodina! Je jedoducha a potraviny nestoji moc penez.

      Ja jsem ji delala v Angliji s Anglickymi produktami a je stejne vynikajici!

      Dekuji moc

      Veronika

      24.07.2015 21:47:07

    • mkk08
      mkk08

      Komentář k receptu Zelňačka na červeno

      Opravdu výtečná :o) vařila jsem ji poprvé a nemá chybu!! :o)

      01.02.2014 14:01:14

    • Verča
      Verča

      Dobrá polévka, já nevařím brambory se zelím do kupy - ale zvlášť. Pak přidávám ještě koření - pepř a bobkový list + zakysanou smetanu a je to výborné. Ke konci dám opečenou klobásku.

      15.07.2012 14:32:26

    • x (tecka) field
      x (tecka) field

      Jednoduchá a rychlá příprava s výborným výsledkem :-) Nakonec jsem přidal ještě trochu smetany. Určitě ji budu vařit častěj.

      18.04.2012 11:55:34

    • KayTee
      KayTee

      Moc dobrá zelňačka, už jsem ji dělala 2x :-) Jednoduché, zvládnou i děti :-)

      14.04.2012 15:23:55

    • Kreed
      Kreed

      Vynikajici... jeste jsem pridal par kulicek noveho koreni, bobkovy list a nakonec hrst majoranky ... k tomu domaci chleba z pekarny a vsichni se mohli utlouct... nic nezbylo :)

      05.03.2012 19:48:05

    • Zahrádkář
      Zahrádkář

      Tak to má být, někteří kuchtíci tady vaří brambory se zelím společně, škrob v bramborách se však s kyselým nesnese a brambory ztvrdnou. Já doporučuju použít vývar z uzeného.

      20.02.2012 14:13:10

    Nalezeno receptů: 16
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Zelňačka na červeno

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.