Zelňačka na červeno

45 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 32382x
Chutná polívka vařená v jednom hrnci.
Komentáře receptu 14
Uvařil jsem to (Recept vařilo 57 lidí)


Postup přípravy receptu

Olejem pokryjeme dno hrnce a necháme ho rozpálit. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce zesklovatět. Přisypeme 2 vrchovaté lžíce mouky a uděláme jíšku. Přidáme mletou papriku a kmín a chvilku orestujeme, až se koření hezky rozvoní. Postupně podléváme vodou (můžeme místo ní použít přímo hovězí vývar) a rozmícháváme vzniklou jíšku. Oloupané brambory si nakrájíme na malé kostičky a přidáme do hrnce. Taktéž přidáme nakrájenou klobásku. Polévku jemně přisolíme, ale pozor, klobásky bývají slané, takže opatrně. Polévku vaříme, dokud brambory nezměknou, cca 20min, podle toho, jak nahrubo jsou nakrájené.

Když jsou brambory měkké, přidáme do polévky zelí i se šťávou ze zelí, ta polévku dobře ochutí. Když máme zelňačku příliš hustou, dolijeme ji vodou. Pokud jsme vařili z vody a ne z vývaru, přihodíme bujon. Vaříme ještě 15 min. Nakonec můžeme dochutit solí a pepřem.

Zelňačku podáváme s čerstvým pečivem.

autor receptu:

Zelňačka na červeno

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

na porce
4,7
skvělý recept
87 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zelňačka na červeno

Celkový počet komentářů: 14
  • Komentář k receptu Zelňačka na červeno stašek 09.08.2017 10:53:00

    Proboha, který chytrák vymyslel cpát do zelňačky mletou papriku?

  • vyborna!! 24.07.2015 21:47:07

    Velice dobry recept, a zelnacku milovala cela rodina! Je jedoducha a potraviny nestoji moc penez.

    Ja jsem ji delala v Angliji s Anglickymi produktami a je stejne vynikajici!

    Dekuji moc

    Veronika

  • Komentář k receptu Zelňačka na červeno 01.02.2014 14:01:14

    Opravdu výtečná :o) vařila jsem ji poprvé a nemá chybu!! :o)

  • Verča 15.07.2012 14:32:26

    Dobrá polévka, já nevařím brambory se zelím do kupy - ale zvlášť. Pak přidávám ještě koření - pepř a bobkový list + zakysanou smetanu a je to výborné. Ke konci dám opečenou klobásku.

  • Jednoduchá a rychlá příprava s výborným výsledkem :-) Nakonec jsem přidal ještě trochu smetany. Určitě ji budu vařit častěj.

  • Moc dobrá zelňačka, už jsem ji dělala 2x :-) Jednoduché, zvládnou i děti :-)

  • vyborna Kreed 05.03.2012 19:48:05

    Vynikajici... jeste jsem pridal par kulicek noveho koreni, bobkovy list a nakonec hrst majoranky ... k tomu domaci chleba z pekarny a vsichni se mohli utlouct... nic nezbylo :)

  • Zahrádkář 20.02.2012 14:13:10

    Tak to má být, někteří kuchtíci tady vaří brambory se zelím společně, škrob v bramborách se však s kyselým nesnese a brambory ztvrdnou. Já doporučuju použít vývar z uzeného.

  • Děkuji za recept Majdalena 05.02.2012 10:21:35

    Rychlé a výtečné. Se smetanou ještě lepší

  • já přidávám ještě cukr...jinak výborná a rychlá:)

Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Zelňačka na červeno
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept