reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelňačka alá Míla

Recept na zelňačku s klobásou (a kyselou smetanou) vařenou v jednom hrnci. Jednoduše a rychle připravená polévka.


  • 4,8

    40×

    4,8 40
  • 45 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Cibuli i brambory oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, brambory na kostky. Nakrájíme i klobásu.

Do hrnce nalijeme olej a přidáme cibuli. Necháme zpěnit a přidáme nakrájenou klobásu a osmahneme. Zasypeme červenou paprikou a hladkou moukou a opět lehce osmahneme. Zalijeme studenou vodou a přidáme na kostičky nakrájené brambory, sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a vaříme, dokud brambory nezměknou. Do polévky přidáme překrájené zelí. Po 10 - 15 minutách je hotovo. Na zjemnění chuti přidáme do zelňačky alá Míla šlehačku, kysanou smetanu nebo creme fraiche.

Zelňačku alá Míla rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zelňačka alá Míla

    Celkový počet komentářů: 6
    • ota
      ota

      Moc dobrá česká polévka

      Jeto síla když má člověk cit pro vaření milo jak jí děláš ty dělám už roky takhle je nejlepší někdy do ní přidám mimo klobásky pár sušených hub ale hlavně to nepřeplácat s klobáskou je výtečná.

      03.08.2014 07:42:00

    • Balounka
      Balounka

      Jen doporučuji uvařit si zelí zvlášť, aby bylo dostatečně měkké do polévky.

      30.05.2014 11:04:08

    • ircza
      ircza

      Dneska ji vyzkouším

      Byla jsem na návštěvě na Moravě, kde všichni mluvili o zelňačce, takže hned po příjezdu domů ji musím udělat! Jen se zastavím koupit klobásu a smetanu a večer si jí dám...přítel jí nejí, ale to nejedl ani segedín, dokud jsem mu ho neuvařila, takže třeba....díky za recept a dobrou chuť :-)

      27.02.2014 14:31:50


    • hadice
      hadice

      Uvařila jsem a sklidila pochvalu. Tak že děkuji za recept :-)

      08.02.2014 20:02:40

    • barro
      barro

      Komentář k receptu Zelňačka alá Míla

      Moc dobrá, jen příště propláchnu zelí, je dost kyselá ;-)

      04.02.2014 20:09:27

    • choulova
      choulova

      Komentář k receptu Zelňačka alá Míla

      rychla a moc dobra

      23.11.2013 15:01:05


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Zelňačka alá Míla

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.