reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelná polévka s kedlubnou a paprikou

Smetanová polévka z čerstvého zelí doplněná kedlubnou, paprikou a bramborem.


  • 4,5

    26×

    4,5 26
  • 45 min

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Postup přípravy

Zelí očistíme a nakrouháme. Oloupanou cibuli a česnek usekáme nahrubo. Kedlubnu zbavíme slupky a nakrájíme na nudličky. Papriku omyjeme, očistíme od jadérek a nakrájíme na proužky. Oloupané syrové brambory rozkrojíme na čtvrtiny.

Na rozehřátém oleji s máslem necháme zpěnit cibuli a česnek. Přidáme hladkou mouku a vše restujeme ještě asi 2 minuty. Takto připravenou jíšku rozředíme vývarem, vložíme brambory, zelí, kedlubnu, papriku a snítku libečku. Vše ochutíme kmínem, opepříme a zakryté zvolna uvaříme doměkka. Nakonec polévku zjemníme smetanou, krátce necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a usekanou petrželkou.

Jemnou zelnou polévku s kedlubnou a červenou paprikou podáváme s pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zelná polévka s kedlubnou a paprikou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.