reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelinářský králík

Marinovaný králík s anglickou slaninou podle receptu, který jistě zvládnete.


  • 5,0

    5 6
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Očištěného a osušeného králíka potřeme marinádou. Marinádu si připravíme z prolisovaného česneku, 2 lžic oleje, jedné cibule nakrájené na kostičky, sušeného zázvoru, mleté papriky, pikantního kečupu a citronové šťávy. Marinádu dobře promícháme.

Králíka v marinádě vložíme do pekáče, přikryjeme utěrkou a necháme 6 hodin odležet. Potom přidáme do pekáče anglickou slaninu nakrájenou na proužky, máslo a podlijeme vodou. Králíka vložíme do trouby a pečeme za občasného přelití vypečenou šťávou a případně přelijeme vodou. Ke konci pečení přidáme ke králíkovi pórek nakrájený na špalíčky, kousky řapíkatého celeru a mrkev nakrájenou na dílky. Společně dopečeme doměkka.

Zelinářského králíka naporcujeme a podáváme ho s dušenou zeleninou. Porce přelijeme výpekem. Zelinářský králík je dobrý s bramborovými knedlíky nebo brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Zelinářský králík

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.