reklama
hledat uživatel
       

Zelí z kedlubny

Také máte ve spíži velkou kedlubnu a nevíte, co z ní připravit? Uvařte si kedlubnové zelí.


  • 3,1

    116×

    3,1 116
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Obří kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokud nemáme obří kedlubnu, použijeme více menších.

Vložíme ji do většího kastrolu, zalijeme vodou, přidáme ocet, sůl, kmín a cukr. Vaříme, dokud není kedlubna měkká.

Připravíme si světlou jíšku z másla a hladké mouky. V průběhu vaření jíšku přidáme ke kedlubně a dobře promícháme. Vaříme ještě asi 10 minut, občas promícháme, aby se nám zelí nepřipálilo.

Zelí z kedlubny podáváme se sekanou, pečeným masem a knedlíky nebo brambory. V podstatě jej můžeme podávat s čímkoliv.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zelí z kedlubny

    Celkový počet komentářů: 3
    • saida
      saida

      Komentář k receptu Zelí z kedlubny

      kedlubnu prvně orestuji na cibuli, nezahušťuji

      02.09.2014 10:10:56

    • kutil
      kutil

      kedlubnové zelí

      děláme je každy rok a je vyborné.

      01.09.2014 18:19:31

    • duslik
      duslik

      kedlubnové zelí

      Zelí z kedlubny děláme již hodně let, ale nezahušťujeme. Pouze nastrouhanou kedlubnu uvaříme, ochutíme, nandáme do skleniček a uložíme do sklepa. Pak jen během zimy odebíráme skleničky.

      20.03.2009 20:21:56



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Zelí z kedlubny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.