Zelí z kedluben

45 min | příloha | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3452x
Tato příloha je nejlepší z gigantu, neboť nejméně dřevnatí.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kedluben nastrouháme nahrubo, můžeme mírně přidat vodu, osolíme a vaříme jako zelí.

Připravíme si do kastrůlku trochu sádla, nakrájíme cibulku, osmahneme dorůžova, mírně zaprášíme moukou. Když chytá cibulka barvu, vypneme topidlo.

Před dovařením ubereme vodu ze zelí podle toho, jak jste zvyklí na sušší či vodnatější zelí. Přidáme cibulku a dochutíme podle svých chuťových buněk octem. Kdo chce, může i přisladit.

Zelí z kedluben má jemnou chuť a může se podávat ke klasice vepřo-knedlo.

Variantou je udělat cibulku na nadrobno nakrájené slanině. Ale to záleží na chuti a zdravě výživovém svědomí. Nebo můžete dělat cibulku na oleji (řepkovém).

autor receptu:

Zelí z kedluben

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zelí z kedluben

Přidat příspěvek k receptu Zelí z kedluben
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept