Zelí v rajčatové omáčce

30 min | příloha | 4 porce | maďarská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 140793x
Recept na dušené zelí trochu jinak.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.

Zelí dáme do kastrolu, podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a dusíme. Po chvilce přidáme rajčatový protlak zředěný trochou vody. Zatím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku přidáme k zelí a dusíme doměkka. Měkké zelí v rajčatové omáčce podle chuti osladíme a osolíme.

Dušené zelí v rajčatové omáčce podáváme jako přílohu k pečeným nebo dušeným masům.

autor receptu:

Zelí v rajčatové omáčce

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce

Recept Zelí v rajčatové omáčce byl 27.05.2010 na 9. místě v žebříčku nejlepších receptů.

2,9
slabší recept
1120 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zelí v rajčatové omáčce

Přidat příspěvek k receptu Zelí v rajčatové omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept