Zelí v nálevu

45 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 6176x
Zelí jako příloha bez zavařování.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Zelí očistíme, cibuli oloupeme a obojí nakrouháme do větší nádoby.

Z octa, vody, kmínu, hořčičného semínka, cukerinu, soli a pyrosyřičitanu draselného (zakoupíme v drogerii) svaříme nálev. Necháme vychladnout.

Nálev nalijeme na zelí s cibulí a necháme 24 hodin uležet.

Zelí v nálevu plníme do čistých sklenic, uzavřeme a máme hotovo.

Zelí v nálevu podáváme jako přílohu, salát nebo jen tak k chuti.

freya autor receptu:

Zelí v nálevu

Počet přidaných receptů: 16

Ingredience

3,9
dobrý recept
13 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zelí v nálevu

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Zelí v nálevu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept