reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelený nákyp s kuřecím masem

Zeleninový nákyp můžete klidně připravit i bez masa a pochutnají si na něm i vegetariáni.


  • 3,0

    650×

    3 650
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme a omyjeme, mrkev nakrájíme na malé kostičky, cibulky na kolečka a brokolici nakrájíme na malé kousíčky. Ve vývaru asi 10 minut povaříme brambory, přidáme mrkev a brokolici a po 3 minutách cibulku, necháme chvíli vařit a pak zeleninu vyndáme na síto, necháme okapat a vývar dáme znovu vařit. Maso dáme vařit do vývaru, pak ho vyjmeme, nakrájíme na kostičky, vývar scedíme a schováme si asi 250 ml. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, přidáme šlehačku a mléko, mícháme a pak přidáme žloutky, dochutíme kořením. Ušlehané bílky smícháme s nastrouhaným sýrem, vmícháme do omáčky, dochutíme pepřem a omáčku vmícháme do zeleniny s masem a vše dáme do vymazané misky. Vložíme do studené trouby a pečeme asi 40 minut na 180-200 st.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zelený nákyp s kuřecím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.