reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelený chřest s vepřovou panenkou

Blanšírovaný zelený chřest s pečenou panenkou a bylinkovou omáčkou. Recept na jarní hlavní chod, který podáváme s restovaným bramborem.


  • 3,8

    23×

    3,7 23
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zelený chřest omyjeme, očistíme od dřevnatých částí a nakrájíme na kousky 2 - 3 cm dlouhé. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno.

Panenku očistíme, osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Opečené maso zabalíme do alobalu a vložíme na 15 - 20 minut do trouby předehřáté na 160 - 170 °C.

K výpeku přidáme (podle potřeby) lžičku oleje, na kterém zvolna orestujeme kousky chřestu a nakrájenu šalotku. Pak vše podlijeme malým množstvím vývaru, teplotu snížíme a zvolna "táhneme", dokud nebude chřest akorát na skus. Pak chřest vyjmeme a přilijeme zbývající vývar s máčeným kukuřičným škrobem. Omáčku krátce povaříme do zhoustnutí, ochutíme umeoctem, solí a pepřem a vmícháme lístečky řeřichy. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, vrátíme do ní blanšírovaný chřest a prohřejeme. Místo řeřichy můžeme použít jiné bylinky (kopr, rozmarýn).

Vepřovou panenku nakrájíme na šikmé plátky, obložíme chřestem a přelijeme bylinkovou omáčkou. Zelený chřest s vepřovou panenkou podáváme jako výborný hlavní chod s restovaným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Zelený chřest s vepřovou panenkou

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.