reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zelený chřest s vepřovou panenkou

Blanšírovaný zelený chřest s pečenou panenkou a bylinkovou omáčkou. Recept na jarní hlavní chod, který podáváme s restovaným bramborem.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Zelený chřest omyjeme, očistíme od dřevnatých částí a nakrájíme na kousky 2 - 3 cm dlouhé. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno.

Panenku očistíme, osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Opečené maso zabalíme do alobalu a vložíme na 15 - 20 minut do trouby předehřáté na 160 - 170 °C.

K výpeku přidáme (podle potřeby) lžičku oleje, na kterém zvolna orestujeme kousky chřestu a nakrájenu šalotku. Pak vše podlijeme malým množstvím vývaru, teplotu snížíme a zvolna "táhneme", dokud nebude chřest akorát na skus. Pak chřest vyjmeme a přilijeme zbývající vývar s máčeným kukuřičným škrobem. Omáčku krátce povaříme do zhoustnutí, ochutíme umeoctem, solí a pepřem a vmícháme lístečky řeřichy. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, vrátíme do ní blanšírovaný chřest a prohřejeme. Místo řeřichy můžeme použít jiné bylinky (kopr, rozmarýn).

Vepřovou panenku nakrájíme na šikmé plátky, obložíme chřestem a přelijeme bylinkovou omáčkou. Zelený chřest s vepřovou panenkou podáváme jako výborný hlavní chod s restovaným bramborem.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Zelený chřest s vepřovou panenkou